Toyota

Toyota u junu uspostavlja 100% proizvodnje u Evropi

Toyota Motor Europe je danas objavila da će se proizvodnja u Evropi u junu mesecu vratiti na nivo koji je bio pre zemljotresa, jer su rešeni problemi sa isporukom delova od japanskih dobavljača.

“Ovo su sjajne vesti za naše kupce i članove našeg tima”, rekao je predsednik i generalni direktor TME Didier Leroy, dodavši: “Želim da se zahvalim našim dobavljačima koji su vredno radili da reše problem sa isporukom nastao zbog zemljotresa, kao i našim kupcima na strpljenju i razumevanju.”

“Iako je ova katastrofa bila snažan udar na ekonomiju Japana i poslovanje Toyote, mi smo uložili velike napore da je prevaziđemo”, rekao je Leroy. “U Evropi, ponuda naših proizvoda je odlična i velika je potražnja tržišta – nameravamo da učinimo sve što je u našoj moći kako bismo dostigli i povećali prošlogodišnji nivo prodaje”, dodao je. “Verujem da je borba za povećanje prodaje, profita i udela na tržištu najbolji način da pomognemo Japanu da se oporavi od ovog dramatičnog događaja.”

Posle ove normalizacije proizvodnje i prošlonedeljne objave Toyote Motor Corporation da će se proizvodnja u Japanu povećati pre nego što je očekivano, Toyotini kupci mogu da očekuju normalno vreme isporuke vozila proizvedenih u Evropi i Japanu.

Fabrike koje od 1. juna uspostavljaju 100% proizvodnje su: Toyota Motor Manufacturing Ujedinjeno kraljevstvo (TMUK, koja proizvodni Avensis, Auris i Auris HSD u Burnastonu, Derbišir i motore in Disajdu, Flintšir), Toyota Motor Manufacturing Turska (TMMT, koja proizvodi Auris i Verso) i Toyota Motor Industries Poljska (TMIP, koja proizvodi motore). Toyota Motor Manufacturing Francuska (TMMF, koja proizvodi Yaris) je već objavila povratak na normalni nivo proizvodnje od 16. maja. TME je privremeno redukovala proizvodnju krajem aprila i u maju.

Toyota Motor Europe je prodala 808.311 vozila (Toyota i Lexus) u 2010. i namerava da poveća obim prodaje u 2011.