Toyota

Toyota Touch Life – prvi proizvod na svetu koji prikazuje ekran pametnog mobilnog telefona u automobilu

Toyota predstavlja najnoviju verziju Toyota Touch sistema za zabavu i informisanje – potpuno novi Toyota Touch Life. On kupcima nudi do sada neviđenu mogućnost povezivanja pametnog telefona i vozila. Toyota Touch Life će biti dostupan na Toyota iQ gradskom automobilu od kraja 2011. na odabranim tržištima. Toyota Touch Life koristi najnovije protokole za povezivanje radi prikaza ekrana pametnog telefona na 7-inčnom ekranu osetljivom na dodir u vozilu. Funkcijama pametnog telefona sada lako može da se pristupa preko kontrola na upravljaču ili velikog ekrana osetljivog na dodir.
Vlasnici Nokia pametnih telefona mogu jednostavno da povežu svoje uređaje sa Toyota Touch Life sistemom pomoću novog protokola za povezivanje, MirrorLink™, koji je razvio Car Connectivity konzorcijum. Ovo je prva upotreba ovog protokola u automobilskoj industriji.

Osim toga, korisnici Nokia pametnih telefona takođe mogu da koriste posebno razvijenu „Nokia Car Mode aplikaciju koja pojednostavljuje korisnički interfejs radi direktnog pristupa telefonu, glasonom navođenju, „turn-by-turn“ navigaciji i muzičkom plejeru uređaja. Grafički korisnički interfejs (GUI) koji se lako koristi omogućava vozačima da pristupe samo najosnovnijim funkcijama pametnog telefona koje ne odvlače pažnju dok je automobil u pokretu. Nokia Car Mode aplikacija, sa podrškom za MirrorLink™, može da se preuzme sa Nokia Store na uređajima opremljenim Symbian Belle (1) operativnim sistemom. Dok automobil stoji, Toyota Touch Life omogućava vozačima i putnicima da pristupe svim funkcijama njihovih Nokia pametnih telefona preko ekrana osetljivog na dodir ugrađenog u vozilo. Ekran ne podržava samo jednostavne ‘usmeri i dodirni’ osobine ekrana osetljivog na dodir, već i pomeranje i okretanje prstima.

Korisnici Apple iPhone-a (sa iOS 4 ili novijim) mogu da preuzmu besplatnu Application Launcher aplikaciju sa App Store kako bi spojili svoje uređaje sa Toyota Touch Life sistemom. Application Launcher aplikacija vozaču i putnicima nudi pristup različitim aplikacijama preko ekrana u vozilu, uključujući Garmin StreetPilot® (2) aplikaciju (može da se kupi na App Store), internet radio i aplikacije za vesti kao što su AUPEO! (3) i Stitcher (3), kao i društvenim mrežama poput Facebook-a i Twitter-a (4) preko ugrađenog interfejsa.

Kompletno audiovizuelno povezivanje na Apple iPod je takođe standardna karakteristika Toyota Touch Life sistema, što korisnicima daje pun pristup njihovoj muzičkoj i video kolekciji, bilo preko kontrola na upravljaču ili dugmadi na sistemu za informacije i zabavu.

Povezivanje pametnog telefona i vozila preko Toyota Touch Life sistema će se proširiti kada i druge kompanije koje proizvode mobilne telefone i potrošačku elektroniku počnu da primenjuju MirrorLink™ industrijski standard.

Toyota Touch Life je najnoviji član porodice Toyota Touch proizvoda za informacije i zabavu i ima za cilj da širokom krugu kupaca ponudi novi nivo povezivanja i multimedijalnog iskustva u automobilu. Toyota Touch & Go je nedavno predstavljen na Toyota Verso-S, Yaris i Hilux modelima. Toyota Touch uređaji za informacije i zabavu će uskoro biti prošireni sa Toyota Touch & Go Plus sistemom, koji će imati premijeru u Toyoti Avensis, Prius i Verso, kao i Toyota Touch Pro sistemom za Toyotu Prius.

(1) Nokia Car Mode aplikacija sa podrškom za MirrorLink™ će biti dostupna za preuzimanje za Nokia 701, Nokia 700, Nokia 603 i Nokia 600 modele, a kasnije će se proširiti i na Nokia N8, Nokia E7, Nokia C7, Nokia X7 i Nokia C6-0 modele. Podrška za Nokia N9 je takođe planirana.

(2) Trenutno su podržane dve verzije navigacione aplikacije Garmin StreePilot®, uključujući karte za zapadnu Evropu i Ujedinjeno kraljevstvo i Irsku.

(3) AUPEO! i Stitcher aplikacije su dostupne na Apple App Store u određenim regionima.

(4) Aplikacija Launcher koristi Twitter API (application programming interface) za pristup Twitter-u.

1 Comment

Comments are closed.