Toyota

Toyota na Sajmu automobila u Frankfurtu 2011

Predstavljanjem Prius porodice na ovogodišnjem Sajmu automobila u Frankfurtu, Toyota pokazuje da je čvrsto posvećena razvoju potpuno hibridne tehnologije. Dodatno, otkriven je novi Avensis i Hilux.

Automobil koji ima svoju evropsku premijeru serijskog modela je Plug-in Hybrid, sa 23 km dometa u električnom režimu, sposobnosti potpunog hibrida i punjenjem preko kućne utičnice za 1.5 sat. On će se pridružiti Priusu+ sa 7 sedišta, koji ima litijum-jonsku tehnologiju radi maksimalnog prostora i stila jednog monovolumena; kao i svetskoj premijeri 4. generacije Priusa, najnaprednijeg do sada. Svaki član Prius porodice takođe karakterišu nove tehnologije, kao što su Toyotini sofisticirani multimedijalni sistemi sa ekranom osetljivim na dodir.

Pored njih će biti novi Avensis, koji takođe ima svetsku premijeru. Ovaj popularan automobil je sada prefinjeniji, sa upečatljivijim stilom, boljim kvalitetom i revidiranim paketima opreme.

I poslednje, ali ne i najmanje važno, novi Hilux će takođe biti prikazan u Frankfurtu. Ovaj legendarni pikap ima novi dizajn koji je u isto vreme robustan i prefinjen, kao i povećanu snagu, što savršeno ide u njegov imidž vozila za sve puteve.

.

Avensis

Sa svetskom premijerom na Sajmu automobila u Frankfurtu 2011, novi Toyota Avensis predstavlja napredan dizajn, kvalitet i efikasnost na ovom popularnom vozilu iz D segmenta. Mišićaviji i elegantniji, novi Avensis ima redizajniranu spoljašnjost i unutrašnjost za boljom opremom i uređenjem, uključujući novi Toyota Touch & Go Plus sistem sa ekranom osetljivim na dodir, prvi put ugrađen u jedno vozilo. U ponodi je šest motora, uključujući novi 2.0 litarski D-4D dizel, a svi sadrže Toyota Optimal Drive tehnologiju radi optimalne efikasnosti i performansi. Bezbednosna oprema je za primer.

Novi Hilux

Prvi put prikazan na Sajmu automobila u Frankfurtu 2011, modelToyote Hilux za 2012. je osvežen novim dizajnom, uz više snage i veću praktičnost. Dizajn spoljašnjosti spaja robustnu izdržljivost i prefinjenost, dok nova unutrašnjost ima Toyota Touch, 6.1-inčni multimedijalni uređaj sa ekranom osetljivim na dodir. 2.5 litarski D-4D motor sa pogonom na dva točka sada nudi istu snagu kao i verzija sa pogonom na sve točkove, dok 4WD 3.0 litarski D-4D motor nudi optimalne performanse u svim okolnostima.

Novi Hilux će biti dostupan u četiri nivoa opreme i tri vrste karoserije.

Prius

Svetska premijera nove generacije Toyote Prius na ovogodišnjem Sajmu automobila u Frankfurtu je još jedan korak napred ka popularizaciji hibridnih vozila. Zasnovan na fenomenalnom uspehu širom sveta, novi Prius ima nov dizajn spoljašnjosti i unutrašnjosti, kao i čitav asortiman naprednih multimedijalnih sistema.

Oni nude najmodernije opcije kao što su elektronska pošta i digitalni radio, dok jedinstvena štedljiva GreenEdge tehnologija u JBL Premium Sound sistemu koristi do 80% manje energije od konvencionalnih uređaja.

Prius+

Prius+, prvi evropski potpuno hibridni sedmosed, biće prvi put prikazan u Evropi na Sajmu automobila u Frankfurtu 2011. Dizajniran od nule, snažni, uglađeni Prius+ može da smesti odrasle osobe u sva tri reda sedišta. Napredna i kompaktna litijum-jonska baterija, smeštena između prednjih sedišta, ne pravi kompromise po pitanju tovarnog prostora, zbog čega je ovo vozilo veoma svestrano.

Uz Hybrid Synergy Drive® pogon sa 3 načina vožnje, Prius+ ima najekonomičniju potrošnju goriva i najniže emisije CO2 u klasi. Oprema varira od multimedijalnog ekrana osetljivog na dodir i navigacije do premium audio sistema koji štedi energiju.

Prius Plug-in Hybrid

Prius Plug-in Hybrid, prvo Toyotino plug-in hibridno električno vozilo proizvedeno za masovno tržište, imaće svoju svetsku premijeru na ovogodišnjem Sajmu automobila u Frankfurtu. Prius Plug-in Hybrid je najnapredniji i „najzeleniji“ Prius do sada: domet od 23 km u električnom režimu, sposobnost pravog hibrida i kompletno punjenje preko kućne utičnice za samo 1.5 sat. To znači nisku potrošnju goriva i emisije izduvnih gasova, bez premca do sada. Prius Plug-in Hybrid takođe ima ekskluzivan