Toyota

Toyota Motor Corporation je objavila izveštaj o zaštiti životne sredine za 2011.

Verzija „Izveštaja o zaštiti životne sredine” za 2011. na engleskom jeziku, koji je objavila Toyota Motor Corporation (TMC) u Japanu, sada je dostupna na internetu. Najnoviji izveštaj je značajan po tome što je prvi put od 1998, od kada se izdaje „Izveštaj o održivom razvoju”, TMC odlučila da izda zaseban izveštaj koji je više usmeren na detalje o ekološkim aktivnostima TMC i njenih podružnica od aprila 2010. do marta 2011.

„Izveštaj o zaštiti životne sredine“ za 2011. je osmišljen tako da bude pristupačan širokom krugu čitalaca i jednostavno je podeljen na dva dela: deo sa tekstom i deo sa brojkama i činjenicama. Deo sa tekstom predstavlja sažetak Toyotinih ekoloških aktivnosti u formi priče, dok je dublja analiza ekoloških aktivnosti TMC i njenih podružnica data u delu sa brojkama i činjenicama.

Komentarišući važnost životne sredine za Toyotu, predsednik TMC i predsedavajući Toyotinog ekološkog komiteta Akio Toyoda je rekao: „Ljudski rod se suočava sa problemima koji se tiču kako zaštite životne sredine na globalnom nivou, tako i energije. Ukratko, ako automobili ostanu glavni način transporta ljudi u sledećem veku, razvoj nove generacije ekoloških vozila je najvažnija stvar koju možemo da učinimo.”

U Evropi, Toyota Motor Europe (TME) je u junu 2011. izdala svoju godišnju „Toyota i životna sredina” brošuru u kojoj su navedene Toyotine sadašnje i buduće ekološke tehnologije za vozila, kao i studije o zaštiti životne sredine koje su obavili proizvođači i prodavci Toyote u Evropi. Ovogodišnje izdanje „Izveštaja o održivom razvoju” TME je objavljeno u septembru i pruža dublju analizu Toyotinih ekoloških, društvenih i ekonomskih performansi u Evropi između aprila 2010. i marta 2011. Oba izveštaja su dostupna na Toyotinom evropskom korporativnom sajtu.