Toyota

Tojota na Sajmu automobila u Ženevi 2010.

Svetska premijera: Auris Hybrid Synergy Drive®

Auris Hybrid Synergy Drive

Imajući svoju svetsku premijeru na ovogodišnjem Sajmu automobila u Ženevi, Auris HSD označava uvođenje potpunih hibrida u celokupan evropski asortiman Toyote do kraja ove dekade. Sa Hybrid Synergy Drive pogonom i šest Toyota Optimal Drive agregata, asortiman Aurisa za 2010. nudi jedinstven izbor čistih motora motora u srcu C segmenta.
Auris za 2010. kombinuje novi dinamičan stil sa primetno kvalitetnijom, ergonomičnijom i lepšom unutrašnjošću. Ogibljenje i upravljanje su osveženi radi veće udobnosti i prijatnijeg iskustva vožnje. Nova strategija paketa opreme obuhvata bogatiju standardnu opremu.

RAV4 za 2010.

Prvi put prikazan u Evropi na ovom sajmu, RAV4 za 2010. ima novi, prefinjeniji dizajn prednjeg dela koji objedinjuje elegantan izgled i naprednu aerodinamiku. Unutrašnjost je takođe poboljšana, pa su sada dostupne nove koža/ Alcantara® presvlake.
Celokupna gama motora RAV-a 4 za 2010. sada nudi sve prednosti Toyota Optimal Drive tehnologije, što ovaj asortiman pogonskih agregata čini jednim od najčistijih u kompaktnom SUV segmentu, sa najnižim emisijama i potrošnjom goriva u klasi. Ponuda kupcima je proširena uz bogatiji 2WD i 4WD asortiman.

FT-EV II i FCHV-adv koncepti i Prius Plug-in hibrid

Sa 2.2 miliona prodatih hibridnih vozila širom sveta, Toyota ima nepobitno vođstvo u vožnji ka održivoj mobilnosti.
Tri generacije višestruko nagrađivanog Priusa dovele su do značajnih poboljšanja Toyotinog potpuno hibridnog pogona, Hybrid Synergy Drive, koji će služiti kao ključna tehnologija za sve buduće modele. Sistem je posebno dizajniran da bude ‘spreman za budućnost’ i lako se prilagođava za upotrebu u Plug-in hibridnim vozilima (PHV), električnim vozilima (EV) i hibridnim vozilima sa gorivim ćelijama (FCHV).
Toyotin potpuno električni FT-EV II koncept i Prius Plug-in hibrid proizvodni model imaju evropsku premijeru na ovogodišnjem Ženevskom sajmu, baš kao i Toyotin najnoviji koncept hibridnog vozila sa gorivim ćelijama, FCHV-adv.

iQ kolekcija

Označavajući početak tekućeg programa nova iQ kolekcija, već prikazana na Sajmu automobila u Frankfurtu 2009, zadovoljava zahteve kupaca za većom personalizacijom svojih automobila, a kroz izbor dva nova uređenja unutrašnjosti. Takođe, dostupna je nova boja spoljašnjosti, metalik bronzana. Ergonomičnost unutrašnjosti i unapređen kvalitet odlikuju čitav asortiman iQ modela.

the authorGoran Aničić