Toyota

Svetska premijera novog Avensisa i nove Prius porodice

Ovogodišnji Sajam automobila u Frankfurtu će obeležiti nekoliko novih modela Toyote. Novi Avensis i nova Prius porodica će imati svoju svetsku premijeru. Novi Hilux će imati evropsku premijeru, dok će verzija novog Yarisa sa 3 vrata prvi put biti prikazana javnosti.
Novi Avensis ima novi, prefinjeniji dizajn spoljašnjosti. Njegov prednji deo je otelotvorenje novog Toyotinog dizajnerskog jezika, koji će biti odlika budućih modela. Uz kvalitetniju unutrašnjosti, bolje pogonske agregate i veću dinamiku vožnje, novi Avensis predstavlja najveću investiciju u jedan model u sredini životnog veka ikada napravljenu u Toyoti.

Sa više od 2.3 miliona prodatih vozila, priča o uspehu Priusa se nastavlja. Toyotin potpuni hibrid je osvežen, a uz Prius Plug-in hibrid i Prius+ sa 7 sedišta, postaće prvo potpuno hibridno vozilo dostupno u kompletnom asortimanu modela.

Svaki novi član porodice je razvijen da proširi krug kupaca Priusa, tako što će zadovoljiti njihove specifične potrebe. Sa emisijama CO2 od samo 49 g/km*, Prius Plug-in hibrid je tehnički najnapredniji Prius do sada. Prius+, sa emisijama CO2 ispod 100 g/km, je prvo vozilo koje kupcima nudi praktičnost 7 sedišta i potpuno hibridni agregat.

Kao evropski lider u segmentu pikap vozila, novi Hilux ima znatno promenjen dizajn spoljašnjosti. Naglašavajući potencijal pikapa kao vozila za slobodno vreme, unutrašnjost ima materijale koji su kvalitetniji na dodir i nivo udobnosti putničkih automobila.

Verzija novog Yarisa sa 3 vrata takođe će prvi put biti predstavljena javnosti. Sa dinamičnijim dizajnom spoljašnjosti, efikasnim oblikom karoserije, višim nivoom kvaliteta unutrašnjosti i revolucionarnim multimedijalnim sistemima po niskoj ceni, novi Yaris ima odličan odnos cena-kvalitet i najveću u klasi vrednost kod kasnije prodaje.

Toyotina konferencija za medije će se održati u četvrtak, 13. septembra u 14:00 časova, na štandu u hali 8.