Toyota

Prvi Yaris nove generacije sišao sa proizvodne trake u Francuskoj

Prvi potpuno novi Toyota Yaris treće generacije sišao je danas sa proizvodne trake u Toyotinom proizvodnom postrojenju u Valensijenu, Francuska. Beli Yaris sa troja vrata i 1.0 litarskim VVT-i motorom označava početak proizvodnje najnovijeg člana Toyotinog asortimana u Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) fabrici.
Didier Leroy, predsednik i generalni direktor Toyota Motor Europe, je rekao: „Novi Yaris će ubrzati naš napredak i pomoći Toyoti da ostvari svoje ciljeve u Evropi – ubeđen sam da ćemo prodati najmanje milion automobila u Evropi u sledeće dve do tri godine.”

Toyota planira da na godišnjem nivou ostvari prodaju od 200,000 Yarisa u Evropi.

Prvi put predstavljen na evropskom tržištu 1999. godine, prvobitni Yaris i njegove buduće generacije su razvijeni na osnovu sada već čuvenog koncepta kompaktne spoljašnjosti i prostrane unutrašnjosti, koja je brzo dobila nadimak „Piccolo Genio” (mali genije). Treća generacija ovog koncepta je nasledila sve pametne gene svojih prethodnika, ali uz dinamičniji i elegantniji dizajn.

Yaris kupcima sada nudi još veću praktičnost i više inovacija. Unutrašnjost odlikuje kokpit usmeren na vozača, ergonomičniji položaj za upravljačem, kao i mekši materijali radi osećaja većeg kvaliteta unutrašnjosti. Takođe, Novi Yaris je sada pametniji, sa revolucionarnim multimedijalnim i navigacionim sistemom – Toyota Touch™.

Makoto Sano, predsednik TMMF, je rekao: „Veoma sam ponosan na novi Yaris. Od početka projekta, svi članovi TMMF su pokazali najviši nivo predanosti, kako bi stvorili vozilo najvećeg mogućeg kvaliteta, nastavili priču o uspehu Yarisa u Evropi i otvorili put ka svetloj budućnost TMMF.