Toyota

Devojčica iz Srbije osvojila treće mesto na Toyota Dream Car takmičenju

Toyota Motor Corporation (TMC) je 6. avgusta u Toyota Kaikan muzeju održala ceremoniju dodele nagrada za peto Toyota Dream Car umetničko takmičenje. Takmičenje je bilo otvoreno za decu do 15 godina starosti iz 50 zemalja i regiona širom sveta.

TMC je dodelila tri zlatne, šest srebrnih, devet bronzanih, jednu Akira Toriyama* nagradu, jednu nagradu predsednika Toyode, kao i 72 dodatne nagrade za ukupno 90 učesnika. Sa ponosom ističemo da je devojčica iz Srbije Natalija Ilić osvojila bronzanu nagradu u kategoriji od 10-12 godina. Ona je, kao jedan od pobednika, osvojila put u Japan, te je prisustvovala ceremoniji dodele nagrada.

Na adresu srpske administrativne kancelarije Toyota Dream Car umetničkog takmičenja je pristiglo 390 crteža, od kojih je umetnik Ljubivoje Lazić odabrao 15 pobedničkih crteža. Svih 15 pobedničkih crteža je poslato u Japan na Svetsko takmičenje koje je održano u junu mesecu.

Ovo takmičenje ima za cilj da kroz maštanje i crtanje „automobila snova” omogući deci širom sveta da se zabave i shvate koliko je važno da imaju svoje snove. TMC organizuje ovo takmičenje kao deo svojih društvenih aktivnosti. Ovo je peto takmičenje po redu i održava se od 2004. godine. Za to vreme TMC je primila približno 120,000 crteža iz svih delova sveta.

Na ceremoniji dodele nagrada predsednik Akio Toyoda je izrazio svoje očekivanje da će snovi dece dovesti do razvoja, prosperiteta i bogatstva društva. „Nadam se da ću realizovati i predstaviti svetu što više vaših automobila snova. Vaše ideje su ono što će nam pomoći da stvorimo automobile budućnosti i nadam se da ćete ih i ubuduće podeliti sa nama.”

Toyota Srbija čestita pobednicima i zahvaljuje se svim učesnicima na angažovanju.

* Nazvana po kreatoru popularne japanske mange “Zmajeva kugla”.

Moj automobil snova
Natalija Ilić, Republika Srbija, 11 godina

Kliknite ovde kako biste videli sve pobedničke crteže.