Subaru

Subaru Legacy proglašen najbezbednijim automobilom u Japanu

Fuji Heavy Industries proizvođač čuvene marke automobila Subaru, objavio je danas da je njihov model „legasi“ dobio nagradu „GRAND PRIX 09/10“ na japanskom testu bezbednosti novih vozila – JNACP . Ovo je treći put uzastopno da Subaru osvaja naklonost žirija. Prateći uspeh modela „impreza“ koja je dobila nagradu „GRAND PRIX“ za 2007. godinu i „forestera“ i „eksige“ koji su nagrađeni za „brilijantnost“ 2008. – Subaru „legasi“ je jedini automobil koji je u 2009. u Japanu dobio najsjajnije odličje.

Subaru „Legacy“ je proglašen najbezbednijim automobilom na testovima sudara za vozača i suvozača, a takođe je najviše ocenjen na testu zaštite glave pešaka prilikom udara.

Subaru „Legacy“ je od nezavisnih stručnjaka za bezbednost već stekao reputaciju jednog od najbezbednijih automobila na svetu. Ovaj model je nedavno u Sjedinjenim Američkim Državama dobio nagradu „Top Safety Pick“ („Najbezbedniji izbor“) za 2010. godinu od Instituta osiguranja za bezbednost na auto-putevima (IIHS). Na testu bezbednosti novih automobila u Australiji (ANCAP) postigao je maksimalnih pet zvezdica, a isti uspeh postigao je i na sličnom testu u Evropi – Euro NCAP (European New Car Assessment Programme).

Pregled rezultata JNCAP za „Legacy“ – Ukupne ocene za bezbednost prilikom sudara: Bezbednost vozačevog sedišta: 6+ (najviša ocena) Bezbednost suvozačevog sedišta: 6+ (najviša ocena) Zaštita glave pešaka: nivo 5 (najviša ocena)