Škoda

Škoda Superb dobitnik prestižnih nagrada

Nova Škoda Superb je dobitnik još dve prestižne nagrade – Nemačke “Zlatni volan 2008” i Austrijske “Großen Österreichischen Automobil-Preis”.

Nagradu Zlatni volan 2008.(Goldenes Lenkrad) u organizaciji nemačkog magazina Bild am Sonntag,Škoda Superb je osvojila u konkurenciji još šest novih modela u srednjoj klasi. “Prostranost unutrašnjosti i upotrebljeni materijali, koji nude novi osećaj i novi nivo komfora u vožnji, kao i originalan dizajn čine Škodu Superb očaravajućim automobilom,” rekao je Reinhard Jung, predsednik uprave Škoda Auta.

Žiri, sastavnjen od automobilskih novinara i uglednih javnih ličnosti pregledao je više parametara, uključujući vozne karakteristikeprostranostcenukvalitet izrade. Uz najviše ocene za elegantan izgleddobro izbalansirane proporcije, vozilo je osvojilo mnogo poena za nove tehnogolije, kao što su TwinDoor sistem, 9 vazdušnih jastuka, uključujući i jedan za kolena vozača, AFS, itd.

Druga, nedavno dodeljena nagrada je Großen Österreichischen Automobil-Preis, koju svake godine organizuje ARBÖ. Stručnjaci, ugledne javne ličnosti i hiljade čitalaca birali su najbolje i najpopularnije vozilo 2008. godine od ukupno 36 modela. Kombinujući komfor i korisnost lift-back-a sa elegancijom sedana, Škoda Superb je pobednik u srednjoj klasi.

Nešto ranije, novi Superb je dobio “2008 Technobest” nagradu, od strane Kluba automobilskih novinara u Češkoj Republici za TwinDoor sistem, i postao “Najlepši automobil” u Poljskoj, “Najposlovni automobil” u Hrvatskoj,  “Auto 2008. godine” u Litvaniji i “Službeni automobil 2008. godine” u Nemačkoj.

“Ove prestižne nagrade su vrlo važan znak da popularnost Škodine perjanice i dalje raste. Svi elementi, koje smo smatrali važnim u razviju automobila, sada su potvrđeni od strane korisnika, što nam govori da je novac uložen u procesu razvoja dobro potrošen. Škoda Superb objedinjuje vrednosti Škoda branda – prostranost, dobar odnos cene i kvaliteta i inovativna rešenja”, dodao je Reinhard Jung, predsednik uprave Škoda Auta.