Škoda

ŠKODA sada sa vlastitim crash-test postrojenjem

ŠKODA od sada raspolaže vlastitim crash-test postrojenjem. Proizvođač je otkupio postrojenje u češkom mestu Uhelnice kod Husi Lhota od TÜV-a Süd. Ova investicija predstavlja sledeći korak kojim ŠKODA stalno povećava aktivnu i pasivnu sigurnost svoje palete modela. U ispitnoj stanici sprovode se dinamična testiranja vozila i pojedinačnih komponenata vozila u sudaru sa drugim vozilima.

„Redovno sprovođenje crash-testova spada u osnovne kompetencije svakog proizvođača automobila“, naglasio je član Upravnog odbora ŠKODE Eckhard Scholz, zadužen za sektor razvoja. „Kupovinom vlastitog postrojenja Škoda dugoročno povećava know-how na području pasivne sigurnosti. Već danas naša paleta modela raspolaže primernim nivoom sigurnosti. To želimo trajno da osiguramo. Za modelnu ofanzivu u narednim godinama potrebni su nam odgovarajući kapaciteti. Zato ćemo i dalje investirati u Uhelnice.“

Otkupljeno crashtest postrojenje za ŠKODU nije nepoznato postrojenje. Već od osamdesetih godina ova marka ovde testira svoja vozila u saradnji sa TÜV SÜD odnosno UVMV.