Škoda

Škoda osvaja nagradu u časopisu What Car

Čitaoci časopisa “What Car?” su proglasili Škodu za najboljeg proizodjača za 2010., a Octaviu za najbolji porodični automobil!

Više od 30.000 čitalaca renomiranog časopisa “What Car?” svi sa ličnim iskustvom sa njihovim automobilima, proglasili su Škodu za najboljeg proizvodjača automobila za 2010. godinu. Pored nagrade za najboljeg proizvodjača, širok dijapazon škodinih vozila dobro je prošao i u pojedinačnoj konkurenciji. Octavia je proglašena za najbolji mali porodični automobil, dok je karavan verzija bila druga u svojoj konkurenciji, Roomster je bio četvrti u izuzetno jakoj MPV klasi automobila, dok je Yeti završio kao peti u SUV kategoriji. Čak je i u konkurentski najjačoj klasi automobila “mini” Fabia završila u top 10.

Ove nagrade su tako zaokružile izuzetno uspešnu godinu za Škodu, možda i jednu od najuspešnijih ikada, u kojoj je pored svih nagrada u brojnim časopisima Škoda ostvarila i najveću prodaju od svog osnivanja.

Svi Škodini modeli od “male” Fabie pa do luksuznog Superba osvojili su brojne nagrade ove godine. Samo je Superb osvojio nagrade za najbolje porodično vozilo od čitalaca Auto Expressa , kao i nagrade za najbolji porodični karavan, najbolji veliki automobil, najbolji diesel karavan, kao i njbolji luksuzni automobil od čitalaca magazina Top Gear za 2009. godinu. Fabia S2000 je takodje osvojila ovogodišnji reli šampionat.