Škoda

ŠKODA na GTI susretu na Wörtherseeu

ŠKODA je početkom juna bila prisutna na GTI susretu na Wörtherseeu po trideseti put i privukla je obožavatelje tuninga iz cele Evrope u austrijski Reifnitz. Sa studijom dizajna Fabia RS 2000 koja je proizvedena upravo povodom jubilarnog susreta, sa reli vozilom Fabia Super 2000 i sportskom verzijom Fabia RS te s modelom Fabia Monte Carlo češki proizvođač predstavio je aktualne preformanse sportskih automobila te ponudio pored automobila raznolik zabavni program.

Fabia RS 2000 je posebno razvijena i proizvedena za GTI susret. Iz veoma uspešnog modela Fabia Super 2000 ŠKODA dizajneri su razvili jedinstveni Roadster, koji poznaje samo jedan cilj: čistu dinamiku, sport i užitak u vožnji! Zbog vrlo široke konfiguracije za trke Fabia RS 2000 Roadster nudi mesta za četiri osobe, od kojih svaka ima poseban praktičan ulaz. Nisko postavljeno vjtrobransko staklo ne garantuje samo savršen pogled, već i konstantan osećaj za prirodu te osećaj svežine.

Veliko zanimanje kod obožavatelja automobilskih trka izazvao je model Fabia Super 2000. Fabia Super 2000 je u zadnjoj reli sezoni u svojoj kategoriji ostvarila zavidne rezultate te je dominirala na svetskom prvenstvu u reliju Intercontinental Rally Challenge IRC.