Škoda

Novi 1,6 TDI CR motor za Škodu Superb

Spisak motora koji se ugrađuju u Škodu Superb je uvećan za četvorocilindrični 1,6 TDI CR motor od77kW koji se već dokazao u Octaviji.

S obzirom na svoju veliku snagu i obrtni momenat od 250Nm na 1,500-2,500 revs/min-1, ovaj motor je odlično rešenje za vožnju po gradu kao i za autoput. Zahvaljujući novoj Common Rail tehnologiji koja se koristi u novim dizel motorima, ovaj motor će impresionirati svoje korisnike svojim odličnim performansama i niskom potrošnjom. Motor će biti dostupan sa petostepenim manuelnim menjačem.

Ova moderna jedinica prati trend smanjenja zapremine a povećavanja snage motora, što zajedno sa odličnim voznim karakteristikama, niskom potrošnjom i malom količinom štetnih izduvnih gasova čini savršenu kombinaciju. Fantastična potrošnja od svega 5l/100km čini Superb 1,6 TDI CR najekonomičniji model iz Superb linije. Osim toga emisija CO2 od 130gr po km pomaže u održavanju niskog proseka emisije štetnih gasova Škodinih vozila.

Sve u svemu 1,6 TDI CR motor je idealna kombinacija najnovije tehnologije, ekonomičnog rada i zaštite životne sredine i sigurni smo da će vas ovaj motor oduševiti u svim segmentima vožnje.