Škoda

Nova Octavia sa novim standardima u pogledu prostora, udobnosti i funkcionalnosti

octavia

Od svog prvog izdanja  1996, Škoda Octavia je jedinstveno vozilo u svom segmentu. Ona u compact klasi, nudi kvalitet srednje klase automobila. To posebno ilustruje njegova prostranost, napredna tehnologija i visoka funkcionalnost modela.

Nova Škoda Octavia impresivno naglašava ovu jedinstvenost  ubeđujući potencijalne kupce svojom prostranošću kao ni jedan drugi model u klasi, a tu je i  inovativni i savremeni infotainment sistem. Raspoloživi prostor za putnike i prtljag u novoj Škoda Octaviji ubedljivo  je ispred najboljih u svojoj klasi. Ni jedno drugo vozilo u compact segmentu ne nudi veću vrednost unutar samog auta kao i više prostora za noge i više prostora za leđa od nove Škoda Octavije.

octavia-1

Dužina enterijera treće generacije Škoda Octavije je porasla – u odnosu na svog prethodnika – za 33 mm odnosno ukupnih  1.782 mm, dok je prostor za noge za putnike pozadi porastao za 47mm na ukupnih ,sada 73 mm. Visina na zadnjoj klupi je povećana na 980 mm (Octavia II: 966 mm).Širina vozila u visini laktova takođe je  značajno povećana,napred za 39 mm do ukupnih 1.454 mm, a pozadi za 26 mm do ukupnih 1.449 mm. Slično tome, prostor u visini ramena znatno je optimizovan, dodavanjem 19 mm napred  porastao je na 1.398 mm , a pozadi na 1.378 mm, što je plus od 4 mm.
octavia-3
Kao i obično kada je u pitanju  Škoda, prtljažnik nove Škoda Octavije uspostavlja jedan novi standard u klasi: zapremina prtljažnika povećana je za još pet litara i sada je 590 litara – u odnosu na prethodni model Octavije II kada  je iznosio 585 litara. Poklopac prtljažnika nove Octavije kada se širom otvori  čini utovar izuzetno jednostavanim: dužina otvora dostiže impresivnih 1.123 mm – što je povećanje od 28 mm u odnosu na drugu generaciju Octavije i istovremeno novi rekord u segmentu. Sa 699 mm, visina praga prtljažnika je jedan od najnižih u kompaktnoj klasi.