Škoda

Egzotični Sata Rally Acores će videti i ŠKODA Motorsport ekipe

Vladajući IRC prvaci Hänninen i Markkula se ponovno pojavljuju na startnoj liniji Mikkelsen i Sandell su takođe u trci sa svojom Fabia-om, IRC prvenstvo ulazi u svoju drugu polovinu. Mladá Boleslava, 12. Jul 2011 – Predstojećeg vikenda otvara se druga polovina ove godine u IRC prvenstvu. Šesti događaj je egzotični reli na Azorskim ostrvima koji su tipični po predivnim divljim krajolicima, i teškim fazama.

Četiri Fabia-e Super 2000 ukupno će se pojaviti na startnoj liniji – Hänninen i Kopecký (Fabrička postava), Mikkelsen Škoda Velika Britanija i Sandell (Švedska). Suvozač Kopeckog je Petr Stary koji se oporavio od povrede koja je prisilila posadu da se povuče iz prethodnog trke u Belgiji i sada se vraća nazad u igru.

Trodnevni program uključuje 17 faza, sa 209 kilometara takmičenja plus oko 550 km transfera između faza. Vladajući IRC prvak Juho Hänninen zna da je to makadamski rally i da neće biti lako: “Ovo je naš treći nastup na rally-ju Azori (zajedno s Mikkom Markkulom) – nismo imali puno sreće ovde prošle godine, pa se nadam da ćemo napraviti mnogo bolji rezultat ovaj put. Sviđa mi se ovo ostrvo, stvarno je predivno”.

Njegov timski kolega Jan Kopecký se takođe raduje rally-ju na Azorima: “U prvom redu, ja sam zadovoljan što se moj suvozač oporavio od povrede, te možemo da učestvujemo u ovom takmičenju. Ostvarili smo odlično vreme na Azorima prošle godine, a želimo iskoristimo svoje iskustvo koje smo stekli ovde, iako će to biti naš prvi nastup na šljunku posle čitavih godinu dana”.