Seat

SEAT predstavlja IBX urban SUV koncept i Alhambru 4WD

SEAT je na otvaranju Međunarodnog sajma automobila u Ženevi 2011. za medije, po prvi put globalno predstavio svoj IBX, najnovije konceptualno vozilo, i potpuno novu Alhambru sa pogonom na sva četiri točka.

SEAT IBX

IBX je urbani SUV, zamišljen kao primer napredne tehnologije hibridnog pogona. Međutim, on takođe predstavlja drugo poglavlje u razvoju jezika novog dizajna SEAT-a.

Pre dvanaest meseci na Međunarodnom sajmu automobila u Ženevi, SEAT je predstavio IBE konceptualni automobil, kompaktan sportski coup. IBE je označio prvo predstavljanje novog dizajna SEAT-a, a današnje predstavljanje IBX demonstrira da je jezik novog dizajna brenda fleksibilan i prilagodljiv, što omogućuje njegovu upotrebu jednako dobro i kod sportskog automobila i na većoj, robusnoj konfiguraciji.

Na konferenciji za novinare James Muir, predsednik SEAT-a, rekao je: !”IBX demonstrira da jezik novog dizajna SEAT-a funkcioniše efikasno i u obliku urbanog SUV-a kao i kompaktnog sportskog coupea. Jednako kao i IBE, IBX je zamišljen kao proizvod koji će uključivati najnoviju, vrhunsku tehnologiju hibridnog pogona.”

ALHAMBRA 4WD
Nastavno na uspešno lansiranje krajem 2010., SEAT je otvaranje Sajma automobila u Ženevi iskoristio za predstavljanje potpuno nove verzije svog pogona na sva četiri točka prostranog i fleksibilnog porodičnog automobila Alhambra. Zahvaljujući naprednom sustavu pogona na sva četiri točka, Alhambra sada nudi dodatnu stabilnu trakciju za maksimalnu opuštenost u teškim uslovima vožnje.

James Muir opisao je Alhambru 4WD kao “prostran, fleksibilan porodični automobil idealan za duge vožnje, na primer, po gorskim terenima tokom zimskih praznika. Njen 2.0 TDI motor osigurava sjajne  performanse.”