Renault

Renault Sport oborio rekord staze NORDSCHLEIFE

Sa prolaznim vremenom 8’08’’, nova ograničena serija vozila Mégane Renault Sport, Mégane R.S. Trophy, postavlja novi rekord u kategoriji serijski proizvedenih vozila na severnoj stazi Nürburgring. Obara sve rekorde koje su postavila snažnija vozila sa pogonom na zadnje točkove.

Renault Sport, marka sportskih vozila Renault, ponovno pokazuje entuzijazam i znanje kompanije Renault. Ovaj uspeh novi je dokaz tehnološke izvrsnosti marke Renault u izradi vozila i prenošenju tehničkih dostignuća dokazanih u trkama u serijsku proizvodnju, a sve za dobrobit svojih kupaca.

Ovaj novi rekord rezultat je snage povećane na 265 KS, poboljšanih i pomno odabranih guma od strane inženjera kompanije Renault Sport. Ova ograničena verzija demonstrira iznimne kvalitete vozila Mégane R.S. A ovaj podvig vozila Mégane R.S. Trophy pokazuje koliko je kompanija Renault uspešna u primeni znanja i iskustava iz trka, pre svega iz Formule 1, na vozila serijske proizvodnje. Kvaliteta dizajna, visok nivo performansi šasije, kočnica i motora i visok nivo pouzdanosti: sve su to odlike vozila Renault Sport koje ima Mégane R.S. Trophy.

Vreme ostvareno na stazi Nürburgring postavlja Mégane R.S. uz bok prestižnih super automobila. Mégane R.S Trophy omogućuje pristup performansama koje mogu parirati onima na ekskluzivnim vozilima i ponekad prelaze 500 konjskih snaga.

Utisci Laurenta Hurgona, test vozača kompanije Renault Sport: «Nordschleife je mitska staza poznata po svojoj dužini i tehničkoj zahtevnosti, vrlo različita od klasičnih trkačkih staza. Vrlo je varljiva, sa mnogo krivina, onih brzih, ili da budem precizniji jako brzih, i sporih. Zavoji poput na primer zavoja « Karusell » ili « Pflanzgarten », velik su izazov za automobil i vozača. Mégane R.S. Trophy pokazao se jako dobrim i uverljivim na ovom zahtevnom terenu. Diferencijal sa ograničenim proklizavanjem omogućuje snažno ubrzavanje pri izlasku iz zavoja, a da pritom ne dolazi do proklizavanja točkova. Posebno baždarena šasija Cup, amortizeri, Recaro sedišta, snaga motora od 265 ks – s visokim obrtnim momentom dostupnim između 2500 i 5000 o/min – kao i opremljenost gumama. 235 35 R19 Bridgestone RE 050A, omogućuje maksimalno iskorištavanje potencijala vozila, posebno, prilikom ulaska i izlaska iz krivina. Kočnice na vozilu Mégane R.S takođe su vrlo izdržljive. Ovaj paket mi je omogućio postizanje takvog prolaznog vremena na ovoj stazi koja iziskuje određeni nivo poniznosti.»