Renault

Renault Latitude

Renault Latitude predstavlja novi Renoov pokušaj da se probije na tržište luksuznih limuzina. Dužina od 490 cm i međuosovniski razmak od 276 cm dovoljno govore o količini komfora koji Latitude pruža, a sve zajedno  upakovano je u prilično proporcionalne i elegantne spoljne linije, te izuzetni kvalitet završne obrade i materijala u enterijeru, po čemu je Renault uostalom već dugo poznat.

Uz moderan stil koji Latitude propagira, idu i tehnološka rešenja koja nudi renomirana konkurencija poput bi-xenon zakretnih prednjih svetala, ili recimo zadnja svetla kao kombinacija LED i konvencionalnih tehnologija, masažno sedište za vozača, trozonska automatska klimatizacija itd.

Bazni motor u ponudi je 2-litarski  Renaultov benzinac bez turba sa 140 KS koji je više primeren jednoj Laguni, ali u ovako velikoj i teškoj limuzini sa njim je do stotke moguće ubrzati za veliki 11,9 sekundi, a konačna brzina zaustavlja se na “samo” 186 km/h. Zato će se kupci ipak više odlučivati za 2.0 dCi dizel agregat koji se nudi u verzijama sa 150 i 175 KS, koje se zadovoljavaju prosečnom potrošnjom od 6,5 litara.