Renault

Novi Renault Twingo

Druga generacija Renaulta Twingo bila je radikalni zaokret od dizajnerske filozofije prvog modela predstavljenog 1992. godine. Umesto karakterističnih okruglih svetlosnih sklopova druga generacija vizuelno se nadogradila sa većim Cliom sa kojim je delila i platformu. Renault se sada vraća korenima što je vidljivo iz prvih fotografija revidiranog gradskog mališana koji će se na tržištu pojaviti sledeće godine…

Fotografije koje je nedavno objavio holandski AutoWeek otkrivaju da će Twingo ponovno dobiti okrugla svetla. Pogledate li te fotografije videćete da su aktuelni farovi skraćeni, a ispod njih su smešteni okrugli svetlosni sklopovi ukomponovani u novi prednji branik koji još karakteriše mala prednja maska sa logoom koja je zamenila onaj minimalistički prorez po sredini branika aktualnog modela i ogromni prednji otvor za vazduh. Uz to, osveženi Twingo dobio je i nova svetla za maglu i retrovizore, ali i blago revidirana zadnja svetla kojima su sada dodata još dva svetlosna segmenta smeštena u vratima prtljažnika.

Ovako obnovljeni Twingo javnosti će biti predstavljen ovog meseca u Frankfurtu, dok bi se na tržištu trebao pojaviti sledeće godine.