Renault

l’Automobile Magazine o pouzdanosti Reno automobila

Klasifikacija revije l’Automobile Magazine ne priznaje samo individualna dostignuća modela već opšti i trajni napredak u kvalitetu i pouzdanosti u svim modelima Renault.

U maju prošle godine u referentnom izveštaju ADAC Pannenstatistik Twingo i Mégane dobili su ocenu “odličan” za kvalitet izrade za poslednje četiri godine.

Lista revije l’Automobile Magazine Top 100 za pouzdanost potvrđuje ovaj trend, pošto je Twingo ponovo dobio najvišu ocenu o “izuzetnom” nivou pouzdanosti, dok su Mégane i Mégane Coupé pobedili u svojim kategorijama deleći prvo mesto.

hp-renault

Sa kvalitetom u svom genskom dizajnu modeli Scénic, Grand Scénic, Laguna i Laguna Coupé su u svojim kategorijama osvojili drugo mesto.

Clio III je bio prvi automobil novog doba fokusiran na osiguranje kvaliteta, što je počelo 2005. Bio je rangiran među prva tri.

Pouzdanost je postala adut Renaulta, jer se svi modeli postepeno svrstavaju među najbolje u nezavisnim studijama, anketama među korisnicima i novinskim izveštajima u mnogim zemljama.

Ovi rezultati su plod programa za osiguranje kvaliteta, koji se sprovodi u Renaultu nekoliko godina. Implementacija ovog programa bila je uvedena na globalnom nivou, u svakoj fabrici i u svakoj državi. Sve Renaultove fabrike širom sveta sada rade po istim standardima. Rigorozna primena Sistema Proizvodnje Renault (SPR) omogućava uvođenje zahteva za kvalitet u masovnu proizvodnju različitih modela. Ovim je Renault uspeo da postigne trajan napredak u pouzdanosti, a istrajnost je suštinski deo projektovanja i proizvodnje svakog vozila marke Renault.