Porsche

Započinjanje projekta za izgradnju Ferdinand Porsche instituta u Argentini

Premijer Donje Saksonije, David McAllister i predsednik Argentine, dr Christina Fernandez de Kirchner, simbolično su lansirali proizvod za izgradnju Ferdinand Porsche instituta u studentskom gradu Nacionalnog univerziteta za tehnologiju u gradu Pacheco, u Argentini.

Novi institut će postati centar za temu mobilnosti u Argentini. Ceremoniji su prisustvovali dr Viktor Klima, predsednik Volkswagen Argentina, kao i argentinski ministar za obrazovanje dr Alberto Sileoni.

Nacionalni univerzitet za tehnologiju u Pacheco otvara novi fakultet pod nazivom Ferdinand Porsche institut. Prvi put u Argentini institut će ponuditi tehničke i naučne kurseve koji se fokusiraju na automobilsku industriju. Volkswagen će obezbediti ukupno 2,5 miliona američkih dolara za izgradnju objekta instituta u studentskom naselju u Pacheco.

U razvoju Porsche instituta, Grupa će primeniti ugovor o saradnji za obuke, istraživanja i razvoj koji je zaključen u Hanoveru u oktobru 2010. godine sa Nacionalnim univerzitetom za tehnologiju iz grada Pacheco. Sa pretpostavkom da je socijalna odgovornost deo strategije održivosti Volkswagen Grupe. U svoje 62 fabrike širom sveta, Grupa inicira i podržava projekte koji promovišu socijalni razvoj i neguju kulturu, obrazovanje i sport.

Volkswagen proizvodi vozila u Argentini od 1980. godine. Sa 7.000 zaposlenih u dve fabrike u Pacheco i Cordoba, kompanija je najveći poslodavac u argentinskoj automobilskoj industriji. Prošle godine Grupa je isporučila kupcima ukupno 135.600 vozila u Argentini.

Premijer McAllister i prateća delegacija koja se sastojala od industrijskih predstavnika Donje Saksonije posetiće Volkswagen fabriku u Pacheco 8. oktobra.