Peugeot

Peugeot 908 HYbrid4 na pisti

Prikazan na Salonu u Ženevi u martu 2011., Peugeot 908 HYbrid4 je napravio prve test vožnje u Estorilu 11. oktobra. Nakon niza test vožnji koje su se završile 16. septembra, na privatnoj pisti PSA Peugeot Citroëna, 908 HYbrid4 je prvi put testiran u okviru niza test vožnji u Estorilu u Portugalu, mesec dana kasnije.

Više od 300 km odvozio su Nicolas Minassian, Stéphane Sarrazin i Alexander Wurz. « Cilj nije bio mnogo voziti, objašnjava Bruno Famin, tehnički direktor Peugeot Sporta, mnogo više proveriti da li su glavne funkcije operativne. Treba vremena za analize nakon svake etape da bi bili sigurni u rezultate pre nego napravimo sledeći korak. Sistem je funkcionisao i reagovao onako kako smo i očekivali, što nam pričinja zadovoljstvo. Sa druge strane, počeli smo sa određenim uštimavanjem : sistem dobro reaguje, to je jako pozitivno. »

U 2008. godini u Silverstoneu, Peugeot Sport je predstavio hibridni demonstrator koji je realizovan na bazi 908 HDi FAP. Ovaj prvi projekt imao je za cilj da prevlada teškoće nove tehnologije na način da se što bolje integriše u novi automobil, koji bi trebao debitovati u 2011. godini u okviru tehničke reglementacije sa kraja 2009. godine.