Peugeot

Peugeot 508 u BiH nadmašio očekivanja

Od samog lansiranja na svetsko ali i na tržište u BiH, Peugeot 508 je dočekan sa velikim interesovanjem i nizao je uspeh za uspehom. Kombinacijom snažnog dizajna, kvaliteta i elegancije Peugeot je nastavio međunarodnu ofanzivu spajajući prestižan i dinamičan izgled sa novom generacijom e-HDi motora.

“508 je oličenje vozila nove generacije koje zadovoljava zahteve modernih kupaca koji idu u korak s vremenom i žele kvalitetno, dinamično i odgovorno vozilo koje pruža nezamjenjiv ugođaj u vožnji. U BiH smo ovaj model predstavili krajem maja ove godine i već u septembru smo premašili plan prodaje koji smo želeli ostvariti do kraja godine. Veoma nam je drago da je veliki broj vozača prepoznalo svoje idealno vozilo u ovom modelu i sigurni smo da će u ovom elegantnom automobilu uživati kako vozači tako i svi putnici”, istakao je Ismet Kapo, generalni direktor kompanije Vermont, generalnog uvoznika i distributera Peugeot proizvoda za BiH.

Peugeot 508 je ostvario značajne rezultate i na svetskom tržištu.

Čitaoci nemačkog automobilskog magazina “Auto Zeitung” su ovogodišnju nagradu “Auto Trophy” dodijelili Peugeot-u 508 i time novi Peugeot model pre oficijelnog lansiranja na nemačko tržište izabrali za najbolje uvozno vozilo srednje klase. Na Nemačkom tržištu 508-ica je postala vlasnik i “Eko globe” nagrade, a odlične rezultate ostvarila je i na testiranju EuroNCAP-a osvajajući 5 zvezdica. Nakon modela 308 CC, 3008, 5008 i 508-ica je postigla najbolje rezultate u segmentu sigurnosti i time dodatno potvrdila zbog čega zaslužuje specijalni status u svojoj klasi.

508 je kandidat za “Car of the Year 2012” i to je samo još jedna potvrda da ovaj model i u narednom periodu ide uzlaznom putanjom.