Peugeot

Peugeot 308 RCZ

Peugeot 308 RCZ od kako je predstavljen na Salonu automobila u Frankfurtu 2007. godine kao koncept automobil, izazvao je neviđenu pažnju u svetu automobilizma.  Prema rečima Milana Vukasovića, izvršnog direktora Verano Motorsa, stilisti i inženjeri iz Peugeot-a svojski su se potrudili da naprave automobil koji svojom pojavom, ali i pojedinim rešenjima, nosi epitet ,, nešto specijalno”. – Vozači mogu da očekuju automobil sa sportskim performansama, za volanom ekskluzivni ugođaj, kao i impresivan raspon motora. Ciljna grupa su moderni i posebni zahtevni kupci, koji tačno znaju šta žele i ne odstupaju od svojih zamisli- istakao je Vukasović.

Peugeot 308 RCZ nedavno je proglašen za najlepši automobil u 2009. godini na 25. Internacionalnom festivalu automobila. Na ovom internet glasanju Peugeot RCZ je dobio više od jedne trećine od ukupno 650.000 glasova vozača iz 62 države. Poznatom francuskom proizvođaču ovo je četvrta nagrada za najlepši automobil godine, a posebno je značajna jer Peugeot ove godine slavi 200 godina postojanja.

Peugeot 308 RCZ predstavlja novu fazu u istoriji Peugeot automobila. Da bi se ostvarila transformacija iz sna u stvarnost bila je potrebna odlučnost, smelost i mnogo inventivnosti. Tražeći izuzetno i jedinstveno rešenje koje spaja kreativnost i tehnologiju, stvoren je automobil koji predstavlja nešto sasvim drugačije. Različit, a u isto vreme moderan, ovaj automobil postao je dostojan ambasador elegancije i sportskog imidža.

Sa inovativnim, izvajanim linijama zasnovanim na originalnoj 3D kompakt arhitekturi, savršeno izbalansirana silueta, koja je istovremeno sportska i savremena, ovom 2+2 kupeu daje izražajan, i u isto vreme energičan stil.

Interesantno dizajniran krov u obliku dvostrukog talasa osim atraktivnosti ima i praktičnu funkciju posebno namenjenu putnicima na zadnjem sedištu, jer im obezbeđuje više udobnosti. Unutrašnjost RCZ-a obiluje kožom, hromiraniim i aluminijumskim detaljima