Peugeot

Peugeot 208 lider u Evropi u decembru

Peugeot 208 je na evropskom tržištu u decembru 2012. godine ostvario lidersku poziciju u B segmentu.

Peugeot je sa ovim uspehom krenuo sa ostvarivanjem prvobitnog cilja da sa 208-icom vrati vodeću poziciju u Evropi u segmentu malih vozila.

Samo nekoliko meseci nakon lansiranja modela, 208-ica je sa ukupno 19.400 registrovanih vozila osvojila 7,8 % B segmenta koji čini gotovo 30 % ukupnog evropskog tržišta privatnih vozila. Posebno dobri rezultati ostvareni su u Francuskoj, Španiji, Portugalu i Holandiji.

peugeot-208

Nakon evropskog lansiranja u drugom kvartalu 2012. godine, nastavljena je komercijalizacija koja će za par meseci biti kompletirana početkom prodaje u Rusiji, Brazilu i Argentini.

38 % dosadašnjih kupaca ovog modela odlučili su se za visoko opremljen nivo vozila (allure).

Model 208 dostupan je sa 11 različitih verzija motora i to 6 benzinskih i 5 dizel motora uključujući i e-HDi tehnologiju. Trenutne verzije modela 208 uskoro će biti upotpunjene legendarnom GTi te ekskluzivnom XY verzijom.

Peugeot 208 je dobitnik mnogobrojnih nagrada kao što su titula “Automobil godine” u Hrvatskoj, Irskoj i Španiji, te mnogih drugih u Velikoj Britaniji i Italiji, a jedan je od finalista koji se bori za titulu “Automobil 2013. godine u Evropi”.