Peugeot

Novi Peugeot 308

peugeot-308

Peugeot dizajneri i inženjeri kreirali su hatchback koji je smelijeg izgleda, intuitivan, moderan i elegantnog dizajna. Novi Peugeot 308 je dug 4,25, a visok 1,46 metara. Zahvaljujući novoj EMP2 platformi težina je smanjena za 140 kg, čime ovaj model dobija na dinamičnosti i lakoći upravljanja, a vozačima daje osećaj potpune kontrole i sigurnosti.

Vrhunski kvalitet u svakom segmentu je rezultat ambicioznog cilja dizajnera da ovaj model Peugeota zauzme sami vrh tržišta u segmentu hatchback vozila.

LED svetla, koja su uvrštena u standardnu opremu, posebno ističu moderan i dinamičan izgled vozila. I-cockpit koncept u unutrašnjosti vozila osigurava jednostavno upravljanje vozila uz pomoć istaknute instrument table, koja ne odvlači previše pažnje vozaču. Inovativni i kompaktni upravljač manjeg prečnika, jedini takve vrste na svetu, a koji je prvi put predstavljen u modelu 208, pruža vrhunski doživljaj i zadovoljstvo u vožnji sa novim Peugeotom 308.

Visoka centralna konzola je opremljena sa 9,7-inčnim ekranom osetljivim na dodir pomoću kojeg nudi pristup brojnim kontrolama, a sve u cilju kreiranja visoke tehnologije za jednostavnu upotrebu. Novi Peugeot 308 će se proizvoditi u Evropi, preciznije u gradu Sochaux u Francuskoj.

Premijerno predstavljanje modela će biti na sajmu automobila u Frankfurtu 10. 09. 2013. godine, a prodaja će u Evropi početi na jesen 2013. godine.