Peugeot

Novi Peugeot 308

peugeot-308

Dizajneri i inženjeri Peugeot brenda konstruisali su odvažno, intuitivno i moderno vozilo čistih linija i upečatljivog dizajna.
Zahvaljujući novoj modularnoj platformi EMP2, novi Peugeot 308 je kompaktan i lak (-140 kg). Ovaj model pruža nesvakidašnji doživljaj vožnje, a njegova emisija CO2 služi za primer (verzija sa najnižom emisijom emituje manje od 85g/km).
Elegantna unutrašnjost i inovativna vozačka pozicija (Peugeot i-cockpit) obećavaju sasvim novi doživljaj vožnje.
Novi 308 namerava da zauzme svoje mesto među najboljima i postane simbol sve bolje ponude ovog brenda pre svega poboljšanjem kvaliteta koji proističe iz ambicioznih namera.

Sve što treba da poseduje hečbek

Novi Peugeot 308 poštuje nezaobilazne odlike C segmenta svojim kompaktnim dimenzijama (dužinom od 4,25m i visinom od 1,46m), udobnom kabinom i zavidnom zapreminom prtljažnika (470 litara ispod zadnje police).
Ali, to nije sve. 308 nudi nešto novo i drugačije kako bi osvojio nove kupce.

Čist i upečatljiv dizajn

“Spoj tehnologije i čistih linija spoljašnjeg dizajna novog Peugeot-a 308 izražava njegovu snagu i kvalitet”. Žil Vidal, Direktor Peugeot dizajna
Novi Peugeot 308 je sportista koji je siguran u svoju snagu. Njegova figura je elegantnija i dinamičnija zahvaljujući kompaktnosti, ujednačenim proporcijama, smanjenoj težini i karoseriji koja se prilagodila mehanici. Snaga njegovog karaktera ogleda se u kvalitetu i posvećenosti svakom detalju.
Novi Peugeot 308 poseduje upečatljiv svetlosni potpis. Izražajni Full LED prednji farovi svetlucaju kao dragi kamen kroz mačji pogled i ukazuju na kvalitetnu tehnologiju. Dostupni su kao standardna oprema na višim nivoima opreme, što predstavlja svetsku premijeru u okviru ovog segmenta.
Trostruke Peugeot LED kandže zadnjih svetala, pojačavaju utisak kvalitetne tehnologije i dinamični izraz vozila.
Novi Peugeot 308 nosi u sebi celokupno genetsko nasleđe Peugeot brenda.

Očigledna smelost čistog unutrašnjeg dizajna i tehnologije

“Kad sednete za volan, otkrićete čiste linije dizajna kakav do sada nije postojao u svetu hečbekova, kao i snažan, inovativan i intuitivan Peugeot i-cockpit.”
Vensan Devo, Šef Proizvoda za novi Peugeot 308
Peugeot i-cockpit nudi sasvim novi doživljaj. Sve je osmišljeno sa ciljem da vam pruži osećajnu i intuitivnu vožnju : kompaktni volan za snažno i dinamično iskustvo, instrument tabla u vidnom polju tako da ne morate da skidate pogled sa puta, visoka i kvalitetna centralna konzola sa ekranom na dodir od 9,7 inča za intuitivno korišćenje komandi u toku vožnje.
Na centralnoj konzoli se nalaze brojne, potpuno ergonomične komande što je omogućilo dizajnerima konstruisanje vrlo jednostavne bord table sa svega nekoliko tastera. Ovaj jedinstveni pristup u kojem caruju jednostavnost i tehnologija postaje očigledan kada se pogleda elegantno dizajnirana komanda za kontrolu jačine zvuka HiFi sistema.

Efikasnost u službi dinamičnosti i smanjenja emisije CO2.

Nova modularna platforma EMP2 je omogućila još veće uživanje u vožnji. Zahvaljujući njoj i značajnom smanjenju težine, novi Peugeot 308 je dobio na pokretljivosti i dinamičnosti.”
Loran Dekler, Direktor projekta za novi Peugeot 308
Doživljaj vožnje je poboljšan zahvaljujući volanu manjih dimenzija, znanju i umeću Peugeot tima na polju prianjanja, kao i novoj kvalitetnoj platformi EMP2. Ova platforma u okviru koje je nastalo 116 patenata podigla je dinamičnost na najviši nivo. Ona je doprinela bezbednosti i udobnosti zahvaljujući bogatoj ponudi pomoćnih sistema u vožnji i značajnom smanjenju težine vozila (140 kg u odnosu na prethodnu generaciju). Ova promena težine je uticala na promenu dimenzija svih delova i dorinela smanjenju emisije CO2. Novi Peugeot 308 je zahvaljujući tome postao uzor sa emisijom CO2 manjom od 85g/km.

Izražavanje ambicija kroz kvalitet

Novi Peugeot 308 je simbol poboljšanja kvaliteta ponude na kojoj ovaj brend već godinama radi. Glavni zadatak na tom polju je podizanje kvaliteta na najviši nivo. Dizajneri i inženjeri su od samog početka projekta bili vođeni ovom ambicijom. Svakom deliću vozila, kako spolja, tako i iznutra, posvećena je posebna pažnja.
Na primer, instrument tabla kao da je izašla iz najkvalitetnije časovničarske radnje, njene linije ukazuju na visoku tehnologiju i dinamičnost. Izbor kvalitetnih materijala, hromirani ili crni lakirani detalji, takođe ostavljaju očigledan utisak kvaliteta.

Francuska proizvodnja

Novi Peugeot 308 će se proizvoditi u fabrici u Sošou, dok će francuski pogoni u Tremeriju i Duvrenu obezbeđivati motore.
Novi Peugeot 308 će biti premijerno predstavljen 10. septembra 2013. na sajmu u Frankfurtu, ujedno će i njegova prodaja u Evropi početi na jesen 2013. godine.