Peugeot

Eko nagrada za Peugeot 3008 HYbrid 4

Nakon što je Peugeot nagrađen sa “Eko Globe” nagradom za iOn u 2010. godini, Ekoglobe institut iz Nemačke, koji deluje u saradnji sa osiguravajućom kućom DEVK i auto klubom AVC, nominovao je Peugeot model 3008 HYbrid4 za prestižnu ekološku nagradu u 2011. godini.

Priznanje se dodeljuje vozilima sa inovativnom tehnologijom i konceptom za smanjenje zagađenja okoline i koji dugoročno imaju u cilju zaštitu ekologije. U kategoriji komercijalnih automobila sa održivom energijom žiri je nagradu dodelio Peugeot-u za model 3008 HYbrid4, prvo dizel hibridno vozilo na tržištu.

Žiri je istakao da je nagrada dodeljena upravo ovom modelu jer je Peugeot prvi proizvođač automobila koji je kreirao vozilo sa kombinacijom dizel i električnog motora. Ova inovacija omogućava kombinaciju niske potrošnje sa prednostima električne energije.

3008 HYbrid4 je pokazatelj da Peugeot konstantno pronalazi rešenja i koncepte u zaštiti životne okoline, smanjenju emisije CO2 gasa i kontroli potrošnje vozila što će pomoći u borbi protiv globalnog zagrejavanja.