Peugeot

ADAC potvrđuje pouzdanost Peugeot vozila

ADAC, vodeća evropska automobilska organizacija, objavila je rezultate godišnje statistike kvarova automobila koji su potvrdili pouzdanost Peugeot vozila. Istraživanje, koje obuhvata podatke iz 2010. godine, temelji se na analizi 4,25 miliona hitnih poziva upućenih ADAC-u u Nemačkoj.

Peugeot modeli 107, 207 i 308 su zauzeli po jednu od top tri pozicije u svojim kategorijama, jer su vozila sa najmanje kvarova i velikom pouzdanošću. 207-ica je od ukupno 23 modela na drugom mestu po pouzdanosti i već četvrtu godinu za redom od ADAC-a dobija najviše bodova i oznaku “++”

U kompakt klasi Peugeot 308 zauzima treću poziciju od ukupno 29 modela koji se nalaze na ADAC popisu. Od prvih pet najpouzdanijih na ovoj listi, 308-ica je jedina od uvezenih modela i ujedno je već drugu godinu za redom nagrađena sa oznakom “++”.

U kategoriji malih vozila 107-ica zauzima treću poziciju od ukupno 13 vozila u kategoriji.

ADAC statistika pouzdanosti, koja je nastala na osnovu iskustava 17 miliona članova ovog auto kluba, je pokazala da su Peugeot vozila sigurna i pouzdana. Peugeot je jedini inostrani brend koji je završio među top tri brenda u tri kategorije.