Automobili

Peugeot 308 poneo prestižnu titulu Automobil 2008. godine

Peugeot 308 poneo prestižnu titulu Automobil 2008. godine

Peugeot 308 je prema tradicionalnom izboru u organizaciji dnevnih poslovnih novina „Privredni PREGLED”, a koji se smatra najstarijim i jednim od najvažnijih u našoj zemlji, poneo prestižnu titulu Automobil 2008. godine, ali i priznanje za Ekološki automobil godine. Glasanjem 37 najuglednijih predstavnika elektronskih i štampanih medija, iz oblasti auto industrije Peugeot 308 je ubeležio još dva priznanja i nastavio sa uspesima, koje niže od lansiranja.

Izbor za automobil dnevnog lista Poslovni pregled smatra se jednim od najuglednijih i najkredibilnijih u našoj zemlji, zbog duge istorije i reputacije. Ove godine, tradicionalna anketa za izbor najboljeg automobila godina, sprovedena je po tridest i osmi put, od 1971. godine, a glasalo je 37 novinara iz isto toliko redakcija listova, radija, televizija i web sajtova. Podaci su obrađeni u Zavodu za informatiku i statistiku grada Beograda.

„Veoma nas raduju ova priznanja, pre svega za Automobil godine, što je najbolji dokaz odličnih perfomansi modela 308. Titula Ekološkog automobila godine, nam je takodje posebno važna, a Peugeot 308 ju je osvojio zahvaljujuči izuzetno pozitivnim uticajima na životnu sredinu, odnosno smanjenju efekata staklene bašte usled emisije gasova. U prodaji se od januara 2008. godine našao i model sa 1.6l Hdi motorom koji razvija 110 ks sa fliterom za čestice iz vazduha i emituje manje od 120 g CO2/km, što Peugeot stavlja na čelo evropskih proizvođača u ovoj kategoriji.“- istakao je gospodin Jova Srećo, direktor marketinga Verano Motorsa

Peugeot 308 je prošle godine zabeležio i veliki uspeh u Nemačkoj, tradicionalno orijentisanoj prema automobilima sopstvene industrije. Naime, prema izboru čitalaca uticajnog nemačkog nedeljnika Bild am Sonntag, Peugeot 308 je bio dobitnik prestižne nagrade Zlatni volan 2007. Inače, u Srbiji ovo je već treća nagrada Peugeot-u 308 za Automobil godine, a pre dnevnog lista PREGLED najboljim su ga proglasili i čitaoci sportskog lista TEMPO i sprecijalizovani web sajt www.vrelegume.co.yu.

Da podsetimo, Peugeot 308 od svog lansiranja, početkom novembra prošle godine, beleži izuzetne uspehe i brzo pronalazi put do vlasnika. Nosilac game 308 nedavno je proglašen i Ginisovim rekorderom u dve kategorije: odnosno u opštoj potrošnji goriva i potrošnji dizel goriva. Peugeot 308 odlikuju komfor, stil i ekološka efikasnost. U zavisnosti od pojedinačnih želja i potreba svakog kupca, Peugeot 308 se proizvodi u nekoliko modela, sa troja i petora vrata, pet nivoa završne obrade i 12 boja. „Prirodno nadmoćan“, kako ga tvorci zovu, dolazi sa šest varijanti tzv. ’’lean burn’’ motora, uključujući tri benzinska motora, koji su nastali u okviru partnerstva sa BMW-om, i tri HDI dizel motora. Peugeot 308 poseduje performanse, dopadljiv dizajn i zadovoljava i kriterijume najzahtevnijih vozača.