Automobili

Petrović otvorio juče 49. međunarodni salon automobila u Beogradu

Ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Dušan Petrović danas je u Beogradu svečano otvorio 49. međunarodni salon automobila, koji se održava zajedno sa 6. međunarodnim sajmom motocikala i bicikala “Motopešn”.

Petrović je tom prilikom istakao da ova najstarija i najprestižnija izložba automobilske industrije u regionu predstavlja veoma važan događaj za privredu naše zemlje.

Zbog domaćeg proizvođača “Fijat automobili Srbija”, ove godine su i proizvođači auto-delova i komponenti kako iz naše zemlje, tako i iz inostranstva pokazali veliko interesovanje za sajam automobila, naglasio je ministar.

On je ocenio da će učešće 450 proizvođača, uvoznika, distributera svih automobilskih brendova, uz brojne atraktivne sajamske popuste i prodajne podsticaje, omogućiti potrošačima ne samo bolji kvalitet već i pristupačniju cenu vozila.

Strateška opredeljenja Srbije su, kako je naveo, dalje jačanje makroekonomske i političke stabilnosti, stvaranje dinamičnog poslovnog ambijenta, privlačenje stranih investicija, brža integracija u jedinstveno tržište EU, kao i podizanje konkurentnosti proizvoda i usluga, rast izvoza i povećanje zaposlenosti i životnog standarda.

Petrović je izrazio očekivanje da će i banke, lizing kompanije i osiguravajuća društva pomoći potencijalnim kupcima da pod najpovoljnijim uslovima dođu do željenog modela automobila iz ovogodišnje sajamske ponude, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede.