Automobili

Otvoren 11. sajam automobila “Auto Show – Novi Sad”

Na Novosadskom sajmu danas je otvoren 11. sajam automobila “Auto Show – Novi Sad”, na kojem je premijerno za tržište Srbije ili novosadskoj publici prikazan 31 automobil.

Član Izvršnog odbora Novosadskog sajma, dr Bojan Gajić rekao je na otvaranju da je Sajam u saradnji sa vodećim auto kućama u Srbiji uspeo da organizuje ovogodišnju priredbu, i pored veoma teške globalne finansijske situacije, koja je pogodila i auto industriju.

– Zahvaljujući obostranoj predanosti uspeli smo da nađemo zajednički jezik sa izlagačima i organizujemo ovogodišnji sajam, na kojem će publika imati priliku da vidi ukupno 31 premijeru vozila, rekao je Gajić.

Sajam je svečano otvorio automobilski dizajner Saša Milovančević koji trenutno radi na pripremi prvog srpskog vozila koje će učestvovati na poznatoj trci “24 sata Le Mana”.

On je posetiocima sajma poručio da narednih dana – “Dozvole da ih izloženi modeli osvoje i zaraze, jer je automobil simbol slobode i emocije”.

Na sajmu učestvuju gotovo svi prodavci putničkih automobila u Srbiji, pojedini dileri teretnih vozila, prodavci opreme i rezervnih delova, banke, lizing kompanije i osiguravajuća društva.
Sajam automobila traje do nedelje, 16. oktobra. Radno vreme Novosadskog sajma je od 10 do 19 sati, a cena pojedinačne ulaznice iznosi 300 dinara.