Opel

Spremni za proleće sa Opelovom FlexFix tehnologijom za bicikle

Inspirisani visokim temperaturama i sunčanim danima, milioni biciklista na proleće uskaču u svoja sedišta i kreću u avanturu. Pored zabave koja je neminovna, bicikli su danas postali oličenje zdravih životnih navika. Na ovaj način jačaju se srce, pluća, mišići i zglobovi. Ali, sam transport bicikla na odmor ili na putovanje predstavlja problem. Inovativni Opelov nosač bicikala , FlexFix daje odgovor na taj problem. Spojen sa zadnjim branikom, ekstremno stabilan i bezbedan nosač je sada dostupan za Corsu, Astru, Merivu i Antaru.

Jedinstveni pametni sistem štedi prostor i postaje gotovo nevidljiv u zadnjem braniku, tako eliminišući potrebu za montiranjem, skidanjem i ponovnim montiranjem nosača bicikala. Još jedna velika pogodnost nosača je njegova blizina tlu, čineći tako sam čin podizanja bicikla mnogo lakšim. Više nećete morati da podižete ogroman teret bicikla iznad glave na krov automobila, sa FlexFix-om, nema više potrebe za tim. Eksperti za leđa u Aktion Gesunder Rucken (AGR – Action for Healthy Backs) su naglasili ovu pogodnost kada su nagradili Merivu priželjkivanom nagradom za ukupni ergonomski koncept automobila. Meriva je prvi auto na svetu koji je dobio ovu prestižnu nagradu.

Opelov sistem FlexFix nosača obiluje inovacijama, patentiranim rešenjima i rešenjima koji su do sada registrovani za patentiranje. Integrisani nosač bicikala izlazi iz zadnjeg branika kao fioka , a oslobađa se polugom koja je pozicionirana direktno na ivici prtljažnika. Ovakav dizajn omogućava da se nosač izvadi čak i kada je prtljažnik pun i bez ikakvih alata. FlexFix sistem može da ponese dva bicikla sa ramovima između 18 i 28 inča i maksimalne težine od 40 kg. U slučaju kretanja unazad, ukoliko postoji opasnost od udara aktivira se alarm koji se nalazi na produženom nosaču.
Skoro 60.000 zadovoljnih Opelovih klijenata su se odlučili za FlexFix nosač, a 40.000 od njih voze Corsu. Lansiranjem Merive u junu 2010. godine, Opel je prodao oko 6.700 jedinica za FlexFix sistemom prošle godine.

Cene u Nemačkoj za FlexFix sistem je 590 eura za Corsu, Merivu i Astru i 650 eura za Antaru. Opel će ponuditi još dva nova modela sa sistemom FlexFix do kraja ove godine.