Opel

Pret A Opel i FotOpel – nagradni konkursi za proslavu rođendana

Opel je odlučio da na za svoj jubilej nagradi sve svoje ljubitelje i predstavi nove, uzbudljive projekte. Tokom konferencije za novinare u salonu Komnenović auta na Novom Beogradu Generalni direktor Opela Ivan Kekić je naglasio da su Pret A Opel i FotOpel, nastali iz želje da se uradi nešto drugačoje i da se pruži podrska novim umetnicima u ranim fazama razvoja njihovih karijera i iskazivanja ključnih vrednosti brenda Opel.

Priča Astre sa pet vrata, Sports Tourera i GTC-a počela je skromno, tačno pre 75 godina. Iako je Opelova kompaktna klasa u to vreme zvana Kadett, ona je postavila temelje uspešne priče za popularno, pouzdano i tehnički napredno vozilo koja se nastavlja do danas. Ukupno je prodato preko 21 milion Kadetta i Astri svih generacija. „Za naš jubilej želeli smo da nagradimo najbolje. Ono na sta šmo posebno ponosni jeste činjenica da ćemo na samom kraju projekta organizovati i aukcijsku prodaju pristiglih radova, a sav sakupljeni novac doniraćemo školi za decu sa posebnim potrebama.”, istakao je Ivan Kekić.

Voditeljka Aleksandra Jeftanović je ispred žirija za Pret A Opel, navela propozicije i pravila takmičenja: „Pret A Opel predstavlja nagradno takmičenje čiji je osnovni zadatak dizajniranje majica na temu ,,Nova Astra GTC”. Od učesnika se traži kreiranje zabavne, atraktivne i moderne majice koja će na najbolji način reprezentovati vrhunske performanse Astre GTC pri čemu sam automobil ne mora da bude sastavni deo kreacije. Za najbolje su spremljene novčane nagrade.“

Na današnjij konferenciji objavljeno je i pokretanje takmičenja za najlepšu fotografiju Opel Astre – FotOpel. Zadatak je fotografisanje nekog od modela Opel Astre, na što kreativniji način, u bilo kojoj prilici, na bilo kom mestu, pri čemu obavezan element fotografije treba da bude Opel Astra, dok se ostatak prepušta mašti i inovativnosti učesnika. Ton poruke koju fotografija šalje treba da bude optimističan, pozitivan, treba da budi sećanja, a istovremeno da oslikava samu suštinu onoga što Opel Astra predstavlja, od samog početka, pa sve do danas.

Slikarka Jelena Blečić je kao jedan od članova žirija koji će izabrati najlepšu fotografiju istakla da će žiri prilikom ocene pristiglih radova, u najvećoj meri ocenjivati kreativnost i inovativnost, kao i sama poruka koju fotografija šalje. Autori pobedničkih rešenja će biti nagrađeni profesionalnim foto aparatom kako bi svoju umetnost mogli da nastave na najbolji način.

Ivan Kekić je pozvao je sve zainteresovane da posete Facebook stranu Opel Srbija i do 10. decembra 2011. godine pošalju svoje prijave za konkurse. “ Nadamo se da je ovo samo početak i da će ovi projekti biti već od sledeće godine na regionalnom nivou, a ko zna, možda prerastu i u evropska takmičenja.“