Opel

Novi Opel Combo

Opel Combo nove generacije nudi pametna rešenja u segmentu kompaktnih kombija. Dolazi u velikom broju verzija, tehnički je unapređen, izuzetno ekonomičan i obezbeđuje maksimalnu korisnost.

Furgonska verzija sada nudi izbor između dva međuosovinska rastojanja – 2.755 mm ili 3.105 mm – čime ukupna dužina vozila iznosi 4,39 i 4,74 metra, kao i dve visine krova, od 1,85 m i 2,10 m. Novi Opel Combo je dostupan i kao raznovrsan auto-kombi, sa pet ili sedam sedišta i usjajenom ili pločastom karoserijom. Štaviše, najnoviji model Combo-a je pametno izveden tako da prihvati individualne karoserije sa posebnom namenom.

Zarad lakšeg pristupa prostoru za utovar, verzije kombija se mogu naručiti sa jednima ili dvoje kliznih vrata, po izboru. Verzija putničkog automobila ima dvoje klizna vrata kao deo standardne opreme i dolazi sa zadnjim vratima sa šarkama na vrhu. Asimetrična dvostruka vrata su takođe u ponudi. Kod određenih konfiguracija furgona, može se instalirati dodatni zadnji otvor na krovu za prevoz lestava, na primer.

Dimenzije opterećenja najbolje u klasi

Posebna sposobnost novog Opel Combo-a za prenos tereta je odmah uočljiva: sa do 3.800 litara prtljažnog prostora kod kratkog međuosovinskog rastojanja (sa spuštenim sedištima) i 4.600 litara sa dugim međuosovinskim rastojanjem, Combo nudi najveću zapreminu u obe klase. Njegova niska visina utovara od 54,4 cm i spektar moguće nosivosti do jedne tone su vrednosti koje su najbolje u klasi, dok širina otvora kliznih vrata takođe predstavlja najbolju vrednost u segmentu. Verzija sa kratkim međuosovinskim rastojanjem takođe nudi prtljažnik sa najboljom dužinom, visinom i širinom između lukova točkova.

Ekonomični i moćni motori

Novi Opel Combo je dostupan sa šest motora: četiri dizel motora, jednim benzincem i KPG (komprinovani prirodni gas) jedinicom. Ponuda dizel motora uključuje 1,3-litarske CDTI i 1,6-litarske CDTI motore, svaki sa 66 kW/90 KS, kao i 1,6-litarsku CDTI verziju sa 77 kW/105 KS i 2,0-litarskom CDTI jedinicom vrhunskih performansi koja donosi 99 kW/135 KS.

1,4-litarski benzinac donosi 70 kW/95 KS, dok KPG verzija, koja radi na jeftin i ekološki prirodan gas, donosi 88 kW/120 KS.

Benzinac i 1,3-litarski CDTI motori su ukombinovani sa petostepenim ručnim sistemom prenosa, dok KPG motor i najsnažnije CDTI jedinice imaju šestostepeni ručni sistem prenosa. 1,6-litarski CDTI motor sa 66 kW/90 KS je takođe ponuđen sa Opelovim ’Easytronic’ automatizovanim petostepenim menjačem.

Sa izuzetkom KPG i Easytronic jedinica, svi pogonski sistemi su u ponudi sa Start/Stop opcijom, kako bi ostvarili još nižu potrošnju goriva i emisiju šteštnih gasova.

Novi Opel Combo ne samo da prija budžetu sa svojom malom potrošnjom, već nudi i niske tekuće troškove, ne samo zbog dugih intervala u održavanju. CDTI dizel motori, na primer, moraju da se servisiraju tek nakon 35.000 pređenih kilometara, ili jednom godišnje.

Obiman set opreme da olakša radni dan

Čak i osnovne specifikacije nove generacije modela Combo uključuju velikodušan standardan set opreme, koji uključuje centralnu bravu, servo volan, podešavanje visine i dometa stuba volana, električne prozore i vozačevo sedište koje se pomera u četiri smera (podešavanje visine sedišta je opciona mogućnost), kao i vazdušni jastuk za vozača, ABS kočnice i komplet za popravljanje guma.

Verzija putničkog modela Combo je u ponudi sa Essentia, Enjoy ili Cosmo setom opreme. Opcije opreme uključuju daljinsku kontrolu centralne brave, zadnje prozore sa električnim podizanjem i prednje bočne vazdušne jastuke. Koju god karoseriju ili set opreme da izaberete, novi Opel Combo će garantovano biti snažan konkurent u pogledu cene i vrednosti, kao i u pogledu opšte upotrebljivosti.

Combo: Isprobano ime koje uliva poverenje u segmentu kompaktnih komercijalnih vozila

Novi Opel Combo počinje sa prodajom početkom februara 2012. godine. Zasnovan je na kombiju Doblo (proglašen „Najboljim međunarodnim kombijem 2011“) Opelovog partnera Fijata, i ojačaće Opelovo rastuće prisustvo u segmentu komercijalnih vozila.

Opel nudi liniju modela Combo od 1985. godine, a aktuelna generacija je na tržišu od 2001. Strategija ponude raznovrsnog porodičnog, komercijalnog i vozila za odmor zasnovanog na modelu Opel Corsa je toplo dočekana – što svedoči evropska prodaja od 72.000 jedinica svake godine otkad je model lansiran.

Čak i dok se bliži kraju svog životnog veka, prethodnik novog modela Combo ostaje među prva tri u svom segmentu na mnogim tržištima. Combo je preko 25 godina osvajao veliki broj priznanja, od odličnog plasmana za nagradu „Međunarodni kombi godine“ do njegove pobede sa vrednošću koju nudi za novac u uporednom testu kompaktnih kombija koji je sproveo nemački auto-magazin „Auto Bild“.