Opel

Intelli-Lux LED svetla iz Opela

Jasno kao dan: najnovije Intelli-Lux LED® Pixel svetlo sa 168 LED elemenata

Intelli-Lux LED svetla iz Opela

Kada se sledećeg vikenda satovi vrate na zimsko računanje vremena, odjednom će se smračiti još ranije. Za vozače to znači povećan oprez, jer se vidljivost i svetlosni uslovi pogoršavaju u kasnim popodnevnim satima. Ali to nije problem za vozače Opel automobila. Prilagodljiva Intelli-Lux LED® tehnologija bez odsjaja se koristi u svim klasama automobila od nemačkog proizvođača, od bestselera malih automobila kao što je Opel Corsa do privlačne Opel Mokke i vodeće Opel Insignije. Opciono opremljeni najnovijom generacijom Intelli-Lux LED® Pixel svetala, Opel Astra, koja je nedavno proslavila svoju svetsku premijeru, i novo izdanje Opel Grandlanda.

Premium svetla za kompaktnu klasu: Nova Astra sa Intelli-Lux LED® Pixel Svetlima

Opel ima dugu tradiciju pružanja najbolje vidljivosti, a time i najvišeg nivoa bezbednosti za noćnu vožnju. Astra igra vodeću ulogu kao tehnološka platforma, čineći inovacije dostupnim širokom spektru kupaca, takođe u svojoj najnovijoj generaciji. Pravi vrhunac ovde je vodeća svetlosna tehnologija. Još 2015. godine, prethodna generacija („Evropski automobil godine 2016.“) donela je revolucionarna matrix svetla u kompaktnu klasu. Sada je stigla sledeća faza razvoja. Intelli-Lux LED® Pixel Svetla poznata iz Opelove vodeće Insignije i novog Grandland SUV-a slavi svoju premijeru u novoj Astri.

Sa ukupno 168 LED elemenata (84 po prednjem svetlu), predstavnik kompaktne klase obezbeđuje precizan i fluidan svetlosni snop u svakom trenutku, bez zaslepljivanja drugih učesnika u saobraćaju.

Nova Astra tako postavlja standarde u klasi. Ultra-tanka prednja svetla „seku“ vozila koja nailaze iz svetlosnog konusa sa savršenom preciznošću u roku od nekoliko milisekundi. Preostale oblasti ostaju potpuno osvetljene dugim svetlima.

Intelli-Lux LED® tehnologija je superiornija u odnosu na ksenon ili konvencionalne sisteme osvetljenja jer je preciznija i snažnija. Čim automobil napusti urbana područja, matrix prednja svetla se automatski prebacuju na duga svetla i neprekidno podešavaju dužinu i distribuciju svetlosnog konusa. Ostali učesnici u saobraćaju nisu zaslepljeni, dok ostatak puta i okolina ostaju osvetljeni. LED segmenti se automatski ponovo uključuju čim sistem ne detektuje svetla drugih vozila.

Zahvaljujući Intelli-Lux LED® svetlima, vozači Opela takođe mogu mnogo ranije da vide objekte pored puta. To im daje više vremena da reaguju u skladu sa tim, na primer, kada životinje neočekivano pređu put.

Pored povećanja bezbednosti, Intelli-Lux LED® sistemi takođe izgledaju dobro. U novoj Opel Mokki, Astri i Grandlandu, farovi su sastavni deo novog lica automobila, Opel Vizora.

Svetao kao dan, veoma efikasan: Opel-ovi kompletni LED sistemi osvetljenja

Opel nudi slične efikasne i moderne LED sisteme u drugim modelima. Opel Mokka, na primer, standardno dolazi sa kompletnim LED sistemom koji se sastoji od prednjih svetala, dnevnih svetala, pokazivača pravca i zadnjih svetala. U Opel Crosslandu, adaptivni full-LED farovi sa svetlom u krivinama, asistencijom za duga svetla i automatskom kontrolom dometa su dostupni kao opcija.

Opelovi najsavremeniji LED sistemi takođe su izdržljiviji i energetski efikasniji od konvencionalnih prednjih svetala, čime se dodatno smanjuje emisija CO2.