AutomobiliSeat

NOVA SEAT IBIZA SPORTISTA SA POJAČANOM EMOCIJOM

Ubrzo posle svetske i evropske premijere novi Seat Ibiza, jedan od najbezbednijih evropskih automobila u A klasi, predstavljen je ljubiteljima dobrih automobila u Srbiji i Crnoj Gori, na Autokomerc karting stazi u Beogradu. Dinamičan izgled „strele“ novoj Ibizi dao je Luk Donkervolke (Luc Donckerwolke), bivši dizajner Lamborghinija, s namerom da se ovom „sportisti“ pojača emocija, a pri tome da se zadrži sportski duh i naklonjenost ekstremnom načinu življenja, što čine ovaj brend prepoznatljivim. Urađena su i brojna unapređenja motora, dok je emisija štetnih gasova smanjena na minimum.

– Predstavljen kao najduži automobil u A klasi nova Ibiza sada ima 4.05 metara, širina mu je 1.69, a visina 1.445 metara. Međuosovinsko rastojanje novog modela je 2.46 m, što će doneti više prostora u unutrašnjosti i veoma prostran prtljažnik zapremine 292 litra, što je prostranije za 25 litara u odnosu na stari – objašnjava Marko Milosević – Product Manager SEAT-a, dodajući da  će nova Ibiza sa petoro vrata biti dostupna u dva poznata nivoa opreme – Reference i Stylance.

Četvrta generacija Seat Ibice ističe se po sigurnosti – rezultati test vožnje koju je organizovao Euro NCAP pokazuju da je ovaj model jedan od najbezbednijih automobila u svojoj klasi. Na testu za sigurnu vožnju nova Ibiza je ukupno osvojila 34 poena, što je impresivnih 94 odsto.

Jedan od veoma bitnih poboljšanja kod sigurnosti je korišćenje nove generacije vazdušnih jastuka za vozača i suvozača, kao i bočnih i vazdušnih zavesa. Za još aktivnije uživanje u vožnji tu su i sistemi koji sprečavaju ili ublažavaju udes: ABS, TCS, zatezači prednjih pojaseva, kao i ISOFIX tačke na zadnjim sedištima. Budni ESP sistem (elektronska kontrola stabilnosti) najnovije generacije aktivira se u situacijama kada je potrebno da se Vaš automobil savršeno zadrži u krivini. Baš kao i TCS: uz njegovu pomoć ne postoji mogućnost da točkovi proklizaju – čak i pri prejakom ubrzanju. Još jedan adut sigurne vožnje u krivini u novoj Seat Ibizi su i prednja svetla za maglu (serijski kod linije opreme Stylance) opremljena svetlima za osvetljavanje krivina koja se po potrebi automatski prilagođavaju smeru vožnje.

– Pre tri godine, kada je došao na naše tržište Seat je bio nepoznat brend u Srbiji. Zahvaljujući dobrom kvalitetu i originalnosti brend je postao prepoznatljiv kao strastven, temperamentan i ekstreman, namenjen mladim i uspešnim ljudima. Kao i u svetu imidž Seata čine nekonvecionalnost, slobodan duh i energija – objašnjava Marko Milošević – Product Manager SEAT-a.

Filozofija Seata, kao jednog od najmlađih brendova auto industrije, bazira se na slobodnom duhu i uzbuđenju: Sport…Dizajn..ŽIvot…!