Nissan

Qashqai prema ADAC-u među najpouzdanijim automobilima u klasi

Četvrtu godinu za redom Nissan Qashqai ostvario je izvrstan rezultat u jednom od najzahtevnijih evropskih ispitivanja. Ugledna nemačka organizacija za pomoć na putu ADAC, najveći evropski autoklub sa više od 16 miliona članova, popularni je crossover ocenila izvrsnom ocenom “vrlo pouzdan”.

Od vodećeg modela nekog japanskog proizvođača u svom segmentu bolje su bile samo vrhunske nemačke marke. Na kraju je zauzeo šesto mesto u klasi (od 22 automobila), ispred glavnih konkurenata poput VW Tiguana, Forda Kuge i Toyote RAV4.

Ali Qashqai nije bio jedini Nissanov model koji je dobio priznanje u ADAC-ovoj statističkoj analizi 2010. godine (Pannenstatistik). Nissan Note bio je peti u svojoj klasi (od 23 automobila), takođe se istakavši neprekinutim četverogodišnjim “vrlo pouzdanim” radom, a Nissan Micra, model na odlasku, “vrlo pouzdanom” proglašena je 2009. i 2010.

Qashqai i Note proizvodi Nissan Motor Manufacturing (NMUK) u Sunderlandu u Ujedinjenom Kraljevstvu, gde se proizvodila i Micra pre nego što je mesto ustupila Jukeu.

Qashqaiju uspeh na ADAC-ovim ispitivanjima nije stran. Ove godine već zauzeo je treće mesto u ukupnom poretku na godišnjoj ADAC-ovoj nagradi “Žuti anđeo” za pouzdanost i zadovoljstvo kupaca. Nadmašili su ga samo Audi i Porsche.