Mitsubishi

Mitsubishi Outlander Sport proglašen za najsigurniji izbor

Mitsubishi Motors’ Outlander Sport (ASX) proglašen za  “Najsigurniji izbor” od strane Američkog osiguravajućeg instituta za bezbednost na autoputevima.

– Kompaktni crossover ponovo prepoznat po svojoj bezbednosti –

Mitsubishi Motors Korporacija (MMC) je danas objavila da je Mitsubishi Motors’ 2012 ASX  proglašen za  “Najsigurniji izbor” od strane Američkog osiguravajućeg instituta za bezbednost na autoputevima (IIHS)*neprofitne agencije za istraživanje i testiranje otpornosti vozila na sudar. ASX se ovim pridružio elitnom društvu kompaktnog sportskog sedana Lancer 2012 koji je na ovom testu takođe ostvario najviše rezultate.

 

*1: RVR ili ASX na nekim tržištima

*2: Za više informacija, molimo posetite  http://iihs.org

Da bi vozilo iz proizvodnje bilo prepoznato kao “Najsigurniji izbor” potrebno je da zaradi ocenu “dobro” u svim analizama testa na udar.  2012 Mitsubishi ASX dobio je ovakvu ocenu u sledećim ključnim  kategorijama:

  1. Crash test prednjeg sudara
  2. Crash test bočnog sudara
  3. Test čvrstoće krova
  4. Zaštita od udara od pozadi

Ovako dobrim rezultatima doprinelo je i korišćenje čeličnih ploča visoke čvstoće koje smanjuju težinu i povećavaju bezbednost pri sudaru. Dodatno, bezbednost je povećana kroz optimizaciju karoserije i ugradnju dodatnih vazdušnih jastuka u ravni kolena vozača.

Ovo nije prvi put da je neki kompaktni crossover MMC-a dobio priznanje za izuzetnu bezbednost. ASX je dobio pet zvezdica na testu na sudar (najviša moguća ocena) od strane Euro NCAP (Evropski program procene novih automobila) 2011. godine. Istu ocenu zaslužio je i 2010. od ANCAP (Australo-azijski program procene novih automobila).