Mitsubishi

Mitsubishi ASX Compact Crossover koncept predstavljen u Moskvi

Mitsubishi Motors ASX Compact Crossover imao je svoju rusku premijeru na “Moskovskom medjunarodnom salonu automobila 2010”. Na “Moskovskom medjunarodnom salonu automobila 2010” koji se održao početkom septembra u Crocus Expou u Moskvi, MMC je predstavio ASX kompaktni crossover za rusko tržište. Ukupno je prikazano 12 vozila uključujući i Outlander, Pajero i Pajero sport u SUV kategoriji.

ASX za rusko tržište opremljen izborom MIVEC motora*1 uparenih sa 5-brzinskim manuelnim menjačem ili 6-brzinskim sport-mode CVT, obezbedjuje superiornu uštedu goriva i nizak nivo emisije u kompaktnom paketu u koji se može smestiti 5 osoba. Prodaja ASX-a u Rusiji počinje u julu ove godine.

Na konferenciji za novinare predsednik MMC G-din Osamu Masuko naglasio je: “Obzirom da je ASX prvi put lansiran u Japanu u februaru, potom u Evropi i Kini, zadovoljstvo mi je da vam prenesem da smo dobili tako visoku ocenu da potražnja trenutno prevazilazi proizvodnju u Japanu. Planiramo da povećamo svoju SUV gamu u Rusiji novim ASX-om zajedno sa početkom totalne SKD*2 proizvodnje Outlandera, srži naše SUV game, na novom postrojenju za sklapanje u Kalugi idućeg meseca. Nadamo se da ćemo zadovoljiti potrebe i očekivanja naših klijenata u Rusiji koja je jedno od naših najvažnijih tržišta.”