Mini

DSQUARED Life Ball MINI 2011

Kanadski dizajneri Dean i Den Caten, poznatiji kao DSQUARED, predstavili su u Beču ekskluzivni Life Ball MINI 2011 koji je u stvari redizajnirani MINI Cooper S. Među redizajniranim elementima su prednji blatobran, prednji farovi, zatamnjeni bočni prozori i rezervna guma na zadnjoj strani, ali to nije sve jer je šasija novog MINI-ja podignuta, a tu su i gume sa dubokim šarama.

Što se unutrašnjosti tiče, svakom detalju je posvećena posebna pažnja. Ako niste sigurni u putokaze, tu je kompas dok su patosnice napravljene od materijala koji sadrži aluminijum. Zaštitni znak DSQUARED-a – javorov list (simbol Kanade prim. prev.) se nalazi na naslonima sedišta i na vratima.

Ove godine MINI je pokrovitelj najvećeg AIDS dobrotvornog događaja u Evropi, događaja koji se održava po 11. put. Svake godine, MINI napravi jedan poseban Life Ball za tu priliku, dok prihodi od njegove prodaje idu u fond namenjen borbi protiv AIDS-a.

Borba protiv HIV/AIDS-a je jedan od glavnih ciljeva korporativne i socijalne politike BMW Grupe. Kompanija je uključena u brojne programe u Južnoj Africi, od projekata u lokalnim zajednicama do raznih programa za zaposlene i njihove porodice. BMW Grupa je takođe posvećena borbi protiv pandemije i u drugim zemljama, kao što su Kina ili Tajland.