Mercedes-Benz

LG ADAS modul kamere za bolju bezbednost vozača i putnika Mercedes Benz C klase

Najsavremeniji sistem pomoći u vožnji koristi veštačku inteligenciju i duboko učenje, za sigurniju vožnju uz brže i pametnije reakcije

LG-ADAS sistem u Mercedesu C klase

Inovativni modul kamere naprednog sistema pomoći pri vožnji (ADAS) kompanije LG Electronics, dostupan je u novoj Mercedes Benz C klasi, trenutno aktuelnoj na tržištima širom sveta. ADAS koristi najnoviju automobilsku tehnologiju i uz pomoć preciznog Mercedes Benz inženjeringa omogućava da vozač i putnici budu sigurniji.

Reč je o sofisticiranom sistemu koji podržava niz osnovnih bezbednosnih funkcija, uključujući hitno automatsko kočenje, upozorenje pri napuštanju trake, pomoć pri zadržavanju u traci, prepoznavanje saobraćajnih znakova, inteligentnu kontrolu prednjih svetala, kao i adaptivni tempomat, čime obezbeđuje sigurnost kako putnika u vozilu, tako i drugih vozača i pešaka. Veliki broj pomenutih funkcija biće obavezan za nova vozila u mnogim zemljama do 2022. godine.

ADAS sistem pravi je primer dugogodišnjeg liderstva kompanije LG kada je reč o mobilnim komunikacijama, prepoznavanju slika i povezivanju. Napredna veštačka inteligencija i duboko učenje, od ključnog su značaja za poslovnu strategiju kompanije LG, a kameri omogućavaju da prikuplja i obrađuje različite informacije o saobraćaju i na taj način pomaže vozačima da blagovremeno reaguju na situaciju na putu.

Sistem precizno prepoznaje okolno okruženje, konstantno analizira položaj vozila u odnosu na pokretne i nepokretne objekte i automatski aktivira kočnice, ukoliko je sudar neizbežan. Osim toga, sistem, zahvaljujući podacima sa kamere, upozorava vozače ako slučajno zalutaju u pogrešnu traku ili ako se previše približe vozilu ispred.

Deo kompanije LG koji se bavi komponentama za vozila, sarađuje sa brojnim svetskim brendovima kao što su Mercedes-Benz, Ford i Cadillac, kao sa svojim kupcima. U okviru partnerstva LG Magna e-Powertrain, bavi se proizvodnjom električnih motora, invertera, ugrađenih punjača i sistema e-pogona za tržište električnih vozila. Rad kompanije na ovom polju priznaje svetska organizacija za testiranje, sertifikaciju i bezbednost proizvoda, koja je modulu ADAS dodelila sertifikate za funkcionalnu bezbednost i proces funkcionalne bezbednosti ISO 26262.

„LG skoro već deceniju sarađuje sa kompanijom Mercedes-Benz AG/Daimler AG, spremajući se budućnost mobilnosti i autonomnih vozila“, izjavio je Kim Jin-yong, predsednik kompanije LG Electronics Vehicle components Solutions, dodajući da partnerstva sa liderima u auto industriji kompaniji LG pružaju mogućnost da primeni svoje inovacije i u ovoj oblasti i time pomogne da saobraćaj bude bezbedniji za sve.