Mercedes-Benz

Dve premijere iz Mercedesa

Novi “mercedes ml” i Nova “b” klasa i premijerno su prikazani u Hali 3 Novosadskog sajma, na štandu Auto kuće “Mikom”.
Nova “b” klasa građena je na novoj Mercedesovoj platformi sa prednjim pogonom. Model koji će se u Evropi prodavati od novembra stilski je izmenjen u odnosu na prethodnika i većanih je dimenzija.

Nudi se sa novim benzinskim i dizel motorima kao i sa novim ručnim i automatskim menjačima. Start/stop funkcija standardni deo je opreme za sve verzije. Položaj sedenja je viši, kabina je veća, a kupcima je na raspolaganju “Easy-Vario-Plus” sistem pomoću kojeg mogu da reorganizuju enterijer u odnosu na potrebe. Novi “mercedes-benz” “b” klase može se kupiti u četiri paketa opreme: “Chrome”, “Sports”, “Exclusive” i “Night”.

Novi “mercedes-benz ml” je nešto veći od svojih prethodnika, sa značajno smanjenom potrošnjom goriva i zadovoljenom Euro 6 ekološkom normom. Nastavlja priču koju su započeli prethodnici iz 1997. godine i 2005. godine, bez znatnih promena dimenzija.

Automobil je dugačak 4,8 metara, širok 1,93 i visok od 1,8 metara, što znači da je za 2,4 centimetra duži, 1,6 cm širi i 1,9 cm niži od prethodnika. Međuosovinsko rastojanje od 2,92 metra i ostalo je nepromenjeno. Novi “ml” ima prosečnu potrošnju od samo šest litara, a novina je i rezervoar zapremine 93 litre. Standard za sve modele je pogon na sve točkove, on i “offroad” paket koji nudi tri ulična i dva režima za teren, devet vazdušnih jastuka, sistem detekcije umora vozača, adaptivna svetla i sistem “pre-safe”.