Mazda

Svetska premijera nove Mazde BT-50 Freestyle Cab

Freestyle Cab verzija nove Mazde BT-50 imaće svoju svetsku premijeru na Australian International Motor Showu (AIMS), koji će se održati u Melburnu od 1. do 10. jula.

Koristeći revolucionarna dvokrilna vrata prvi put viđena na Mazdi RX-8, BT-50 Freestyle Cab nudi jedinstvenu kombinaciju mesta za četvoro putnika, širokog otvora vrata bez središnjeg nosača krova, i velike nosivosti.

Na svakoj strani kabine, 1408 mm široki otvor olakšava ulazak i izlazak na prednja i zadnja sedišta. Udobnost zadnjih sedišta u Mazda Freestyle Cabu dovedena je na dosad najviši nivo. Površine za sedenje sada su 50 mm duže i pružaju daleko veći komfor i mogućnost stabilnije ugradnje dečjih sedišta,  dok je visina zadnjih naslona sedišta povećana za 128 mm.

Ova udobnost u kombinaciji je s visokom funkcionalnošću. Zadnju klupu moguće je ukloniti, a zadnja vrata otvoriti pod uglom od gotovo 90 stepeni, tako da unošenje i prevoženje prtljaga u zadnjem delu kabine nikada nije bilo lakše i jednostavnije.

Još jedna prednost nove Mazde BT-50 Freestyle Cab je njena superiorna nosivost. Tovarni prostor povećan je u širinu, dužinu i visinu i sada ima ukupnu zapreminu od 1453 litre, što je 266 litara više od aktuelnog Freestyle Cab modela.

Direktor Mazda Australije Dag Dikson, naglašava važnost ove svetske premijere: “Bila nam je čast što smo svetsku premijeru nove BT-50 Dual Cab imali u Sidneju prošle godine, a i sada smo jednako počašćeni što se svetska premijera Freestyle Cab-a održava upravo u Melbourneu. S obzirom da se očekuje da će Australija biti najveće tržište za novi BT-50, nije nikakva slučajnost da smo zamoljeni da budemo domaćini ne na jednoj, već dve svetske premijere ovog važnog novog modela.”

Nova Mazda BT-50 u prodaju će u Australiji krenuti kasnije ove godine.