AutomobiliToyota

Leasing usavršenih hibridnih vozila sa gorivnom ćelijom

TOYOTA MOTOR CORPORATION (TMC) objavila je da je 1.septembra počela prodaju svog novog modela hibridnog vozila sa gorivnom ćelijom – “TOYOTA FCHV-adv*” na leasing za Ministarstvo životne sredine Japana. TMC takođe planira leasing TOYOTA FCHV-adv, koji je poboljšan u smislu dometa vožnje i performansi starta na niskim temperaturama u odnosu na prethodno vozilo “TOYOTA FCHV”, za ostale nacionalne vladine institucije, lokalnu upravu i kompanije u industriji elektroenergetike i srodnim granama. Uslovi leasinga su 840.000 jena (uključujući porez) mesečno na 30 meseci.

Leasingom svojih hibridnih vozila sa gorivnom ćelijom, TMC – prvi svetski proizvođač automobila koji je komercijalizovao vozilo sa gorivnom ćelijom počevši leasing-om TOYOTA FCHV u Japanu, decembra 2002 – mogao bi da dobije povratnu informaciju iz stvarnog sveta za dalji razvoj, uključujući nastojanje da poboljša izdržljivost i smanji troškove svoje patentom zaštićene polimer elektrolit gorivne ćelije visokih performansi, Toyota FC Stack.

Ovaj leasing, kao i učešće TMC u ostalim vidovima saradnje sa vladom, elektroenergetika i ostale grane smatraju velikom pomoći u širenju ideje o sveopštem korišćenju vozila sa gorivnom ćelijom.