AutomobiliToyota

Lažna SMS nagradna igra

Toyota Srbija ovim putem obaveštava javnost o lažnoj nagradnoj igri koja je organizovana preko SMS poruka. Poslednjih dana nam se javilo više osoba koje su dobile SMS poruku sa obaveštenjem da su od Toyota Kenije dobili „nagradu“. Tekst ove poruke izgleda ovako:
„SURPRIZES“ AWARDS FROM TOYOTA KENYA! YOU’VE WON A TOYOTA LAND CRUISER VX IN OUR 50TH ANNIVERSARY GRAND DRAW. Vall Mr. KELVIN on +254710688823 For details

Toyota Srbija je o svemu obavestila centralu Toyote i dobili smo potvrdu da ni ona ni bilo koja njena kancelarija nisu organizatori ove nagradne igre kao i da telefoni koji se nalaze u SMS poruci nisu vlasništvo Toyota Kenije. Toyota Srbija je nakon toga kontaktirala Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije koje će preduzeti odgovarajuće korake kako bi se ustanovilo o kakvoj vrsti prevare je reč.

Dok se ne otkriju organizatori prevare, molimo građane da ne postupaju po uputstvima iz ove „nagradne igre“ kao i da vode računa da ne ostavljaju brojeve svojih mobilnih telefona na neproverene adrese.