KIA

Kia Soul među naj “cool” novajlijama

Kia Soul među najsvežijim u kategoriji do 18.000 dolara

Iz Kia Motors America su javili da je novi Kijin urbani crossover Soul po mišljenju internet automobilskog portala Kelley Blue Book’s kbb.com izabran među deset najsvežijih novih modela koji koštaju manje od 18.000 američkih dolara. Kelley Blue Book’s kbb.com je inače jedan od vodećih američkih internet vodiča po novim i polovnim vozilima. Soul, koji je u SAD-u predstavljen u martu ove godine, uredništvo je uverio svojim svežim dizajnom, dobrim voznim karakteristikama i naglaskom na individualnosti, različitim namenama upotrebe i najsavremenijim tehnološkim rešenjima.

Kriterijumi na osnovu kojih su u uredništvu »vagali« među brojnim novih modelima bili su sledeći: sigurnost, skromna potrošnja goriva, prostranost u unutrašnjosti, udobnost, tehnologija, užitak u vožnji i na kraju krajeva lični utisak »svežeg« dizajnerskog pristupa.
Ono što je zanimljivo za ovaj način ocenjivanja je da je žiri uzeo u obzir stvarne cene kupljenih vozila, a ne reklamirane cene (u SAD-u za reklamirane cene koriste skraćenicu »MSRP«, što znači »proizvođačeva preporučena cena« – engl. Manufacturer’s Suggested Retail Price), koje se mnogo puta dosta razlikuju.

Kao što su prilikom predstavljanja rezultata rekli o Soulu na www.kbb.com/coolcars2009: “Ne trebate izdvojiti gomilu novca da bi dobili auto sa karakterističnim dizajnom i svim tehnološkim »gadgetima« koji vam danas trebaju. Kia Soul već u serijskoj opremi ima specifičan privlačan oblik, Bluetooth konekciju, priključak za iPod i sl. Ali zvučnici koji se pale i gase u ritmu muzike su prva stvar koju ćete pokazati prijateljima.”
Soul je između ostalog nedavno dobio nagradu za “najveću vrednost”, koju dodeljuje udruženje teksaških automobilskih novinara (TAWA) kao i nagradu za »najuzbudljiviju unutrašnjost«, koju dodeljuje »Ward’s AutoWorld«.

the authorGoran Aničić

1 Comment

Comments are closed.