KIA

Kia Motors Europe sa novim predsednikom

KIAIz Kije su javili da je novi predsednik Kia Motors Europe (KME), evropske podružnice korporacije Kia Motors, postao Sun-Young Kim koji će odmah nastupiti tu funkciju.

Gospodin Kim sa sobom donosi bogato međunarodno iskustvo sa različitih vodećih položaja, jer je pre dolaska na visoko mesto bio na visokim položajima u Kijinim podružnicama u SAD, Velikoj Britaniji i Belgiji.

Gospodin Kim, rođen 1955. godine, na početku svoje kariere 1981. se pridružio kompaniji »Hyundai Engineering & Construction Ltd«, nakon čega je zauzimao vodeće položaje na sedištu Hyundai-a u korejskom Seulu. Nakon toga je bio u Hyundai Motors America i u korejskom najvećem proizvođaču Hyundai Mobis (podružnica Belgija). Bio je i podpredsednik Kijinog odelenja za međunarodno poslovanje (Seul).

U januarju 2007. je postao podpredsednik Kia Motors UK (Kijina britanska podružnica) i u dve godine u velikoj meri povećao prodaju na tom – za Kiju tradicionalno važnom – tržištu.

53-godišnji Kim je oženjen i otac dvoje dece, a u slobodno vreme strasni igrač golfa.

Njegov prethodnik u KME, Kwang Ho Nam, vraća se u Koreju u Kia Motors, gde će zauzeti izvršni položaj na sedištu korporacije.