KIA

Evropski debi novog Kia Soula EV električnog vozila

kia soul ev

Hank Lee, potpredsednik i glavni izvršni direktor korporacije Kia Motors, nedavno se pridružio inženjerima iz Kijinog centra za istraživanja i razvoj kako bi definisali evropske specifikacije novog modela Soul EV potrebne za prodaju u Evropi. Električni novajlija će 4. marta doživeti evropsku premijeru na 84. salonu automobila u Ženevi.

Električnog Soula će u drugoj polovini godine, kada počinje njegova proizvodnja, pokretati litijum-ion polimerske baterije od 27 kWh i električni motor snage 110 KS (81,4 kW), koji proizvodi velikodušnih 285 Nm obrtnog momenta, čime Soul EV postaje prva električna Kia koju će prodavati širom sveta.

Gospodin Lee se pridružio razvojnim inženjerima kako bi vozilo provozali po javnim cestama i potpisali konačnu odluku o voznim osobinama, upravljivosti i performansama po evropskim specifikacijama. Lee, koji je pomno pratio razvoj električnog Soula od samog početka, rekao je da su zbog velikog interesovanja koje u Evropi vlada za Soul EV povećali plan isporuka za Evropu na gotovo 1.000 vozila.

Pored ovog novajlije Kia će u Ženevi predstaviti i novu hibridnu tehnologiju. Hibridni pogon nove generacije, koji je razvijen u Evropi, namenjen je upotrebi u novim modelima Kia.